Procurorii au incheiat verificarile declansate dupa ce Octavian Belu a recunoscut in instanta ca a primit bani de la gimnaste, concluzia anchetatorilor fiind ca faptele antrenorului nu intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni.

Marius Iacob, prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Bucuresti, a declarat ca procurorii au stabilit ca antrenorul Octavian Belu nu va fi urmarit penal, motivarea acestei decizii fiind in curs de redactare.

In 27 ianuarie, Belu a recunoscut, in fata instantei Tribunalului

Bucuresti, ca a primit bani de la Oana Petrovschi, precizind ca suma i-a fost data potrivit unei reguli neoficiale mondiale, practicata la competitii private unde antrenorii nu primesc bani de la organizatori.

El a explicat ca a primit aproximativ 3.000 de euro de la Petrovschi, dar ca nu a fortat-o sa faca acest lucru si nu a conditionat primirea acestei sume de prezenta tinerei la competitiile sportive.

In 2 februarie, Ministerul Public informa ca procurorii instantei supreme au solicitat Parchetului de pe linga Tribunalul Bucuresti sa se sesizeze din oficiu, ca urmare a materialelor din presa privind recunoasterea de catre Octavian Belu a faptului ca a primit bani de la gimnaste.

Cauza a fost inregistrata sub numarul 479/P/01.02/2005, procurorii Parchetului Tribunalul Bucuresti efectuind acte premergatoare in dosar.

In cadrul acestor verificari, procurorii i-au audiat pe Octavian Belu si pe Mariana Bitang, precum si pe citeva din gimnastele componente ale lotului. Prima citata de procurori a fost Oana Petrovschi.

"Aceasta taxa - pentru ca asa se numea procentul pe care il dadeam antrenorului - este una traditionala. I-am dat acesti bani lui Octavian Belu pentru ca el, desi nu mi i-a cerut in mod expres, imi amintea ca am o datorie la el", declara fosta sportiva, inainte de intilnirea cu procurorii.

Gimnasta i-a acuzat pe antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang de rele tratamente si de tratamente inumane, pe care ar fi fost nevoita sa le suporte in timpul antrenamentelor.

Petrovschi i-a chemat pe antrenori in judecata si le-a cerut aproximativ 1,5 miliarde de lei, in solidar cu Federatia Romana de Gimnastica, suma reprezentind daune morale in urma afectiunilor grave pe care ea le-ar fi dobindit la coloana vertebrala.

Dupa inceperea procesului, antrenorii Belu si Bitang au renuntat la

conducerea tehnica a lotului national de gimnastica, motivindu-si demisia prin implicarea presei in viata lor privata.