Bulgaria a interzis importurile de porci, carne de porc si de produse derivate din carne de porc, provenite din Romania, informeaza editia online a cotidianului bulgar „Dnevnik", citat de Rador.

Interdictia a fost aplicata in urma unor informatii privind declansarea unei epidemii de boala veziculoasa a porcului in Romania. Nu a fost interzis, insa, importul de produse din carne de porc care au fost supuse prelucrarii termice sau chimice, ce garanteaza distrugerea acestui virus.

Pina la inchiderea editiei, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a remis redactiei un comunicat in care se facea referire la pesta porcina. „Romania a practicat, pina in anul 2002, vaccinarea contra pestei porcine clasice, motiv pentru care nu a efectuat export de porcine vii domestice sau salbatice si nici de carne de porc.

Incepind cu septembrie 2003, pe intreg teritoriul tarii a fost interzisa vaccinarea contra acestei boli, fapt ce a contribuit la cresterea numarului de focare de pesta porcina clasica si a numarului de porcine afectate", se arata in comunicat.