Daca in prima mansa de acum doua saptamani, in intalnirea dintre Barcelona si Chelsea, terminata cu 2-1, lipsa spectacolului a dezamagit, marti seara am avut parte de un fotbal extraterestru. Dupa 90 de minute absolut fantastice, Chelsea se impune cu scorul de 4-2 si isi continua astfel cursa pentru cucerirea Ligii Campionilor.

Englezii incep in forta si in numai 20 de minute marcheaza de trei ori. Pe banca tehnica a ibericilor, Rijkaard este inmarmurit. Un hent stupid facut de Ferreira a relansat meciul, Ronaldinho marcand din lovitura de pedeapsa. Apoi, a urmat golul fantastic marcat tot de starul brazilian, iar starea de neliniste s-a mutat pe cealalta banca tehnica.

Mourinho este insa salvat de omul sau de baza din aparare, Terry, care trimite o lovitura de cap ce il invinge pentru a patra oara pe Valdez. Fluierul final ii gaseste pe englezi imbratisandu-se, iar pe Mourinho trimitand bezele fanilor din tribune.

De partea cealalta, Ronaldinho este in pragul unei crize de nervi si se ia la harta cu oamenii de ordine de pe stadion, fiind ajutat indeaproape de tehnicianul Rijkaard. "Ma bucur foarte tare ca am reusit sa eliminam echipa considerata a fi cea mai tare din lume in acest moment. Chiar daca sezonul trecut am castigat Liga Campionilor cu Porto, acum m-am bucurat mult mai mult.

Daca in finala de anul trecut eram convins ca vom invinge, astazi meciul se schimba la fiecare cinci minute. Nu am nimic cu Barcelona si sper sa castige titlul in Spania, dar eu sunt platit de Chelsea si trebuie sa fac totul pentru a castiga", a spus Jose Mourinho. Frank Rijkaard considera ca formatia sa a facut o figura frumoasa si da vina pe ghinion pentru ratarea calificarii.

"Aceasta este o partida din care avem ce invata. Am jucat bine, dar, din pacate, norocul nu a fost de partea noastra", a afirmat Rijkaard, care crede ca imaturitatea si greselile individuale au dus la infrangerea formatiei lui. "Sunt foarte suparat pentru eliminare, dar acum trebuie sa ne concentram asupra campionatului. Nu am facut o partida buna, am gresit de cateva ori si am pierdut meciul.

Acesta este fotbalul", a declarat, plin de amaraciune, Ronaldinho. In schimb, Eto'o a criticat in termeni foarte duri modul de joc al trupei antrenate de Jose Mourinho. "Echipa noastra a dorit sa joace fotbal, spre deosebire de Chelsea. Au o multime de bani, insa nu stiu sa joace fotbal. Ar fi pacat pentru fotbal ca Chelsea sa castige Liga Campionilor.

Arbitrajul a fost partinitor, pentru ca asistentii i-au favorizat pe englezi. Mie nu mi-au acordat un penalty, iar la golul patru, portarul nostru, Valdes, a fost faultat, dar asistentul nu i-a spus nimic centralului. Acum sunt linistit. Am fost mult mai buni, dar fotbalul se joaca pe goluri.

Nu ne raman decat meciurile din campionat si sper ca, la finalul sezonului, sa devenim campioni", a spus atacantul Eto'o. Dupa meci, antrenorul Frank Rijkaard a acuzat Chelsea de minciuni si de insulte, dupa ce a fost implicat intr-un incident produs in tunelul de la vestiare.

Rijkaard a afirmat ca a fost ironizat de catre antrenorul secund al londonezilor, Andre Villas, in timp ce jucatorul camerunez Samuel Eto'o sustine ca unul dintre agentii de paza de la Stamford Bridge l-a numit maimuta. "Mereu sunt trist cand pierd, dar acum sunt si mai trist din cauza tuturor minciunilor spuse inainte de meci si a lucrurilor care s-au intamplat.

Un tip a venit la mine si ne-a insultat si nu vreau sa spun ce gandesc despre el", a spus Rijkaard.