"E superb atunci cand un club precum Athletic isi aminteste de tine", a spus Zenga (foto), antrenor care, potrivit ziarului "Marca", ar putea prelua cat de curand formatia din Bilbao.

Presedintele gruparii basce, Fernando Lamikiz, l-a inclus pe actualul tehnician al Stelei pe lista cu posibilii succesori ai lui Ernesto Valverde, care si-a anuntat deja intentia de a parasi clubul la finalul sezonului. E posibil insa ca mutarea sa se faca si mai repede, chiar dupa dubla pe care Steaua o va disputa in Cupa UEFA, cu Villarreal. "Daca Athletic te cauta, este foarte greu sa spui nu.

Pe mine nimeni nu m-a contactat si ma surprinde ca Valverde nu va continua. E un club foarte mare, cu o istorie importanta, cu un public fantastic si, mai mult, Bilbao este un oras bun pentru a trai. Sper ca in-tr-o zi sa pot merge sa antrenez in Spania, iar Bilbao este un loc care imi place mult", a mai spus tehnicianul "militarilor".

"Zenga, care a sosit la Bucuresti pentru a construi o echipa ce ar putea aduce bucurie in Romania, a scos maximum dintr-o formatie care este la ani-lumina, de exemplu, de Valencia. Athletic e o echipa de care italianul stie multe", scrie "Marca". Sursa citata mai apreciaza ca Zenga are o filozofie de fotbal foarte ofensiva. "Nu vreau ca echipele pe care le antrenez sa se apere de la inceput.

Niciodata nu trebuie sa renunti la ideea de a castiga, indiferent cat de puternic e adversarul tau. Asta nu inseamna ca, daca intr-un meci esti in avantaj si iti dai seama ca echipa trece printr-un moment dificil, nu trebuie sa nu faci schimbari pentru a proteja echipa. Daca nu faci asa, ar insemna sa fii un idiot", le-a spus Walter Zenga jurnalistilor iberici.