Nori grei s-au ingramadit pe cerul Diviziei A la fotbal, competitie care se reia astazi cu etapa a 16-a - prima din retur -, sub auspicii ingrijoratoare. Guvernul someaza echipele sa-si plateasca datoriile la buget, terenurile sint aproape impracticabile, conditiile de pregatire lasa de dorit, timpul frumos se lasa asteptat, iar patronii multora dintre cluburi bat carari la PNA.

Aminat cu o saptamina din cauza conditiilor meteorologice, "balul" e deschis de partida FC Brasov-FC National, transmisa in direct de Telesport, incepind cu ora 15.00. Ambele echipe traiesc clipe grele. Brasovenii au datorii de peste o suta de miliarde de lei catre stat si au conturile blocate.

Intr-o situatie asemanatoare sint si "bancarii", care si-au pierdut, in pauza competitionala, cinci jucatori importanti si antrenorul. Pe banca oaspetilor va debuta tehnicianul italian Roberto Landi, un ilustru necunoscut venit sa incerce marea cu degetul, dupa modelul lui Walter Zenga. Intilnirea e arbitrata de brigada Sorin Corpodean-Marcel Savaniu, Florin Buzarnescu.

La ora 20.00 urmeaza alta partida interesanta. Intilnirea Poli Timisoara-CFR Cluj, transmisa in direct pe National TV, scoate la rampa o echipa-gazda ranforsata in pauza competitionala, dar intrata in vrie dupa arestarea patronilor. "Centralul" Ioni-ca Serea si "asistentii" Nicolae Marodin si Eu-gen Pirvulescu vor avea de condus o intilnire fierbinte.

"Trebuie sa desfacem o echipa care joaca in sistem 1-9-1. Un meci foarte greu", explica, in urma cu o luna, Cosmin Olaroiu, antrenorul timisorenilor, la doar citeva ore dupa ce in cantonament sosise Viorel Moldovan.

Ora 15.00:

FC Brasov-FC National

Ora 20.00:

Poli Timisoara-CFR Cluj