Pretul pe care compania Vodafone - cel mai mare operator mondial de telefonie mobila - l-ar putea plati pentru Connex este, potrivit agentiei de presa Bloomberg, 3 miliarde de dolari. Reamintim ca Vodafone si-a manifestat recent interesul de a achizitiona Connex si operatorul ceh Oskar Mobil, ambele detinute de Telesystem International Wireless (TIW).

Valoarea totala a tranzactiei - 3,4 miliarde euro - a fost calculata de agentia citata pornind de la cursul actiunilor companiei canadiane TIW - actionarul majoritar al Connex - din data de 8 martie (15,8 dolari) si tinand cont de ponderea Connex si a operatorului ceh Oskar Mobil in portofoliul TIW, cele doua companii vizate de Vodafone.

Vodafone este deja actionar la Connex - detinand 20 la suta din capitalul operatorului local. In ultimii ani, Vodafone a inceput sa se uite din ce in ce mai atent la tarile din Europa Centrala si de Est, pe masura ce in tarile din Europa de Vest s-a ajuns la o saturare a pietei, numarul telefoanelor mobile ajungand chiar sa fie mai mare decat cel al locuitorilor. "Aceasta (n.r.

- discutia cu TIW pentru achizitionarea celor doi operatori) este in concordanta cu atentia strategica pe care o acordam Europei si Europei de Est", a declarat Ben Padovan, purtatorul de cuvant al Vodafone. Totusi, el a tinut sa precizeze ca declaratia sa nu inseamna neaparat ca Vodafone va face o oferta de achizite.

Pe de alta parte, reprezentantii TIW au anuntat ca nu vor face nici un comentariu suplimentar despre acest subiect pana cand nu se ajunge la un acord sau se finalizeaza discutiile.