Dupa doua tentative nereusite de a se integra in formatiuni "cu vechime", Cozmin Gusa a decis sa-si faca propriul partid. Ieri, el a inregistrat la tribunal Partidul Initiativa Nationala (PIN). Primii membri ai noii formatiuni sint Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu, care l-au urmat pe Gusa cind acesta a demisionat din PD.

Cozmin Gusa este, incepind de ieri, lider de partid. El sustine ca a decis sa-si constituie propria formatiune dupa ce nu a reusit sa-si impuna punctele de vedere in cele doua partide al caror membru a fost pina acum.

"Am cautat de mult timp sa cream un curent politic in formatiunile unde am fost, PSD si PD, un curent care sa opuna o atitudine noua, eficienta, reformatoare unei atitudini vechi, refractare a unor oameni vechi", a declarat Gusa.

El a afirmat ca isi propune sa faca din acest partid unul al tinerilor profesionisti. Primii inscrisi sint deputatii Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu. Cei doi au demisionat din PD o data cu Gusa in momentul cind acesta a intrat in conflict cu mai-marii partidului.

Inainte de a fi membru al PD, actualul sef al PIN a fost secretar general al PSD, functie in care fusese promovat direct, la interventia lui Adrian Nastase.