Liderii Aliantei PNL-PD au decis, miercuri seara, sa-i transmita presedintelui Traian Basescu, intr-un limbaj diplomatic, ca s-au saturat sa-l auda vorbind despre alegeri anticipate si, cel putin pana la 1 ianuarie 2007, doresc sa-si vada de guvernare.

"Am constatat, ambele partide, ca tema anticipatelor nu este pe agenda Aliantei si ca principalele prioritati le reprezinta integrarea in Uniunea Europeana si realizarea programului de guvernare cel putin pana la 1 ianuarie 2007", a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, dupa o sedinta a Consiliului National de Coordonare (CNC) al Aliantei.

Nicolaescu a explicat ca nu exista nici un motiv pentru declansarea anticipatelor, intrucat nu este o situatie de criza, iar Guvernul si Parlamentul "functioneaza". "Guvernul Tariceanu are foarte mult de lucru, si asta se va transmite tuturor celor care vor sa asculte...

", a afirmat liderul liberal, aratand ca, daca la viitoarea intalnire cu presedintele Basescu se va discuta si despre problema alegerilor anticipate, i se vor spune si sefului statului aceste lucruri. Putin mai rezervat decat Nicolaescu, vicepresedintele PD, Radu Berceanu, a spus, si el, ca nu exista nici un fel de criza sau sciziune in coalitia majoritara care sa justifice alegerile anticipate.

"Cred ca sunt destul de dificil de realizat si trebuie lamurit ce a dorit sa transmita ca mesaj dl. presedinte Traian Basescu atunci cand ne vom duce acolo. Toate aceste referiri prin intermediul presei, de la distanta, nu cred ca fac bine si nu cred ca apropie sau indeparteaza alegerile anticipate", a afirmat Berceanu.

Potrivit unor surse din Alianta, in spatele usilor inchise, liderii PNL si PD au convenit ca discutiile despre anticipate nu fac decat rau imaginii Guvernului Tariceanu, iar sentimentul instabilitatii alunga investitorii. In plus, o serie de persoane refuza sa se inroleze in structurile noului Executiv, intrucat au perspectiva de a ramane in post o perioada de cateva luni.

Miercuri seara, liderii Aliantei D.A. si-au motivat hotararea de a respinge alegerile anticipate si prin constatarea faptului ca, la sedinta din acea zi a Parlamentului, au avut majoritatea necesara pentru a impune vointa actualei coalitii de guvernamant.