Traian Basescu s-a bucurat de o primire extrem de buna in timpul vizitei oficiale la Washington. La dezbaterea pe aceasta tema de la Radio MIX, din cadrul emisiunii "Romania la raport", jurnalista Rodica Culcer crede ca eforturile lui Traian Basescu sint facute in directia scoaterii Romaniei dintr-o stare de pasivitate, asumindu-si astfel un rol mai activ in politica internationala.

Rodica Culcer este de parere ca Traian Basescu a reusit unde Adrian Nastase n-a dovedit decit intentii, in particular datorita atitudinii fata de problema coruptiei.

Jurnalistul Victor Roncea, corespondentul publicatiei "Ziua", crede ca, prin prestatia sa si modul in care s-a desfasurat intilnirea cu George W. Bush, Traian Basescu a dat o puternica lovitura criticilor sai.

"Detractorii Romaniei din ultima perioada si in special ai presedintelui Basescu si ai politicii sale, asa-numita 'doctrina Basescu' privind rolul Romaniei la Marea Neagra, au facut icter mecanic."

Jurnalistul Traian Ungureanu crede ca Romania a facut citeva legaturi necesare si benefice. Ea a devenit o parte a planurilor americane de raspindire a democratiei pe plan global, dar si aliat militar. Traian Ungureanu este de parere ca Statele Unite nu vor deveni un factor foarte activ al democratizarii Romaniei.

Intreaga emisiune poate fi ascultata pe www.infomix.ro