Cantareata mexicano-americana Lhasa de Sela va concerta pe 18 aprilie la Sala Palatului, in cadrul proiectului "Pour les connaisseurs" initiat de Fundatia Culturala Aurel Miran. Pretul biletelor va fi cuprins intre 500.000 lei si 1.250.000 lei si vor fi puse in vanzare la Sala Plataului, Magazinul Muzica si Librariile Carturesti.

Muzica Lhasei de Sela este o combinatie de stiluri, o acrobatie printre genuri muzicale precum blues, fado, ritmuri sud-americane, muzica de cabaret sau country.

Datorita vocii ei pline de forta, febrila dar si melancolica sau vesela, Lhasa este comparata si alaturata unor mari nume ale muzicii mondiale: Billie Holiday, Chavela Vargas, Bjork, Tom Waits, Jacques Brel sau Vladimir Vasotki.

Lhasa canta atat in engleza, cat si in franceza si spaniola, ultimul ei album fiind "The Living Road" lansat in 2003. In acest album, Lhasa se detaseaza de toate influentele si propune texte profund personale, accentuate de un bogat aranjament acustic, cu discrete interventii electronice.

In decursul anului trecut, Fundatia Culturala Aurel Miran, prin proiectul intitulat "Pour les connaisseurs" a mai prezentat publicului roman nume precum Misia, Cesaria Evora si Budapest Gypsy Symphony Orchestra.