Mozilla Foundation a anuntat ieri ca nu intentioneaza sa mai dezvolte update-uri majore pentru suita sa de programe Mozilla.

In schimb, proiectul open-source isi va concentra eforturile pe browserul stand-alone Firefox si pe clientul de mail Thunderbird, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Mozilla.

Mozilla a anuntat mai demult ca se va concentra in principal asupra Firefox si Thunderbird, dar liderii fundatiei au spus de asemenea ca vor continua sa fie dezvoltate si update-uri ale suitei Mozilla.

Suita, care este proiectul initial al Mozilla lansat in urma cu aproximativ cinci ani, include un browser, un client e-mail si un instrument pentru editarea paginilor web intr-o singura suita.

Fundatia a anuntat ca va finaliza eforturile de dezvoltare in aceasta directie odata cu versiunea 1.7.

Se pare ca fundatia intentioneaza sa lanseze Mozilla 1.7.6 in urmatoarele saptamani, dar nu se stie inca sigur in ce moment vor fi finalizate eforturile de dezvoltare in aceasta directie.

Reprezentantii Mozilla Foundation nu au fost disponibili pentru comentarii legate de acest subiect.

Coordonatorul de lansari al Mozilla Foundation, Asa Dotzler, a aratat intr-un blog ca utilizatorii suitei Mozilla vor beneficia in continuare de upgrade-uri minore precum patch-urile de securitate.