Compania Samsung a prezentat la Targul CeBIT de la Hanovra primul smartphone din lume dotat cu un harddisk de 3GB din lume: SGH-i300.

In 2004, Samsung Electronics a lansat pe piata primul telefon de 1,5GB din lume, iar compania a extins acum capacitatea acestui model cu noul SGH-i300.

Acest handset este primul telefon din lume care ofera „Plug & Play Files-to-go", sistem care permite telefonului sa functioneze ca un hard disk drive mobil, care transfera cu mare usurinta diverse fisiere in si din computere.

Capabil sa stocheze pana la 1.000 fisiere de muzica, dotat cu sistem de navigare scroll-wheel (rotita), acest handset permite utilizatorului sa caute cu multa usurinta diverse fisiere. Handset-ul este perfect pentru iubitorii de muzica. Suporta sistem 3D sound prin intermediul speakerelor stereo.

De asemenea, permite utilizatorului sa descarce si sa savureze fisiere cu muzica nu numai de la serviciile de muzica online, ci si de la serviciile de muzica OTA, oferite de operatorii mobili.

Telefonul SGH-i300 include o camera de 1,3 megapixeli, Bluetooth Stereo, USB 2.0 si suporta memorie externa (TransFlash). In plus, poate fi utilizat si fara a apela la un CD, prin intermediul functiei Easy Install.

Specificatiile telefonului sunt urmatoarele:

GSM / GPRS (900 / 1800 / 1900MHz)

Windows Mobile OS

Camera de 1,3 Megapixeli/ Flash

Hard Disk Drive de 3 GB

Rotita pentru navigare (scroll)

Inregistrare video (MPEG4) & Mesagerie

MPEG4 / H.263 / H.264 / WMV

Display : TFT cu 262 144 culori (240 x 320)

MP3 / WMA / AAC / AAC+ / OGG Player

Speakere duble

Tonuri de sonerie reale & 3D Sound

Amplificator digital

Memorie externa : TransFlash

Bluetooth (Casti stereo) / IrDA / USB 2.0

E-mail Client

Dimensiuni: 113 x 48 x 20 mm.