Cintaretul american Michael Jackson a facut senzatie la audierile de joi, in procesul in care este acuzat de abuz sexual asupra unui minor. El a aparut la tribunalul din Santa Maria cu o ora intirziere si arata deplorabil. In ziua respectiva, victima, Gavin Arvizo, urma sa depuna marturie despre actele indecente petrecute in dormitorul vedetei de la Neverland.

Daca in ultimele saptamini, starul a fost punctual si a aparut intr-o tinuta sobra, joi, cintaretul nu s-a prezentat la ora stabilita. Judecatorul Rodney Melville, care fusese nevoit sa mai amine o data procesul pe motiv ca Michael avea gripa, s-a enervat foarte rau.

El a amenintat sa revoce cautiunea de trei milioane de dolari si sa-l inchida pe cintaret pe toata durata procesului daca nu vine la tribunal intr-o ora. In cele din urma, Michael Jackson a aparut. Vedeta venea direct de la spital, unde se dusese dimineata din cauza unor dureri de spate.

Jackson era imbracat cu pantaloni albastri de pijama, fiind sustinut de tatal sau si de un bodyguard. Parul era nepieptanat, iar fata, de obicei nefiresc de alba, avea o tenta portocalie, semn ca nu avusese timp sa se fardeze.

Michael, profesor de masturbare

Depozitia lui Gavin Arvizo (15 ani), care ar putea sa pecetluiasca soarta lui Michael, a fost extrem de amanuntita, intrind in cele mai sordide detalii ale noptilor petrecute in patul cintaretului.

Baiatul, care avea 13 ani la vremea respectiva, a povestit ca, intr-o noapte, dupa ce consumasera alcool si se bagasera in pat, Michael a inceput sa-i vorbeasca despre masturbare, spunindu-i ca, daca nu stie, o sa-l invete cum sa faca. Vedeta i-a spus ca un barbat care nu se masturbeaza poate sa ajunga handicapat sau sa devina violator.

Pentru a-l impresiona, Michael i-a spus o poveste cu un baiat care nu se masturba si a sfirsit prin a face sex cu un ciine. Pustiul sustine ca i-a zis cintaretului ca el nu vrea sa se masturbeze, dar Jackson s-a apucat sa-l stimuleze manual, cam vreo cinci minute, pina a ejaculat. "M-am simtit ciudat, mi-era jena", isi aminteste adolescentul. Michael l-a asigurat ca e ceva natural.

Incidentul s-a repetat doua zile mai tirziu, cind erau amindoi in pat si se uitau la televizor. Dupa ce l-a masturbat din nou pe baiat, Michael i-a apucat mina si a incercat sa-l determine sa-i intoarca serviciul, insa Gavin nu a fost de acord.

Intrebat de procurorul Thomas Sneddon de cite ori s-a intimplat asta, adolescentul a spus ca, dupa cite isi aminteste, doar de doua ori. Insa fratele sau mai mic a declarat, la inceputul saptaminii, ca l-a surprins pe cintaret cu mina pe penisul lui Gavin in alte doua ocazii, in timp ce dormea.

Ametit cu tarii

O buna parte din depozitie s-a referit la faptul ca Michael Jackson i-a oferit minorului bauturi alcoolice, in ciuda faptului ca baiatul avea doar un rinichi, celalalt fiindu-i extirpat in perioada cit a suferit de cancer. Gavin a declarat ca in timpul unei calatorii la Miami Michael i-a turnat vin alb intr-o cutie de Cola, spunindu-i ca este "sucul lui Iisus".

Pustiul sustine ca nu i-a placut gustul, dar Michael l-a incurajat sa mai bea, asigurindu-l ca asta il va ajuta sa se relaxeze. La intoarcere, in avionul privat al cintaretului, acesta l-a rugat sa nu povesteasca nimanui despre bautura si i-a facut cadou ceasul sau, in valoare de 75.000 de dolari. Adolescentul povesteste ca Michael ii dadea in fiecare seara de baut, inclusiv votca, rom si whisky.

Avocatul apararii, Thomas Mesereau, a incercat sa demonstreze ca Gavin Arvizo a inceput sa vorbeasca despre presupusul abuz sexual doar dupa o intilnire cu un avocat. Baiatul s-a mentinut insa ferm pe pozitie, declarind ca nu a discutat niciodata cu acel avocat incidentele cu masturbarea.

In pragul falimentului

Starea jalnica in care s-a prezentat Michael la proces nu are legatura cu asa-zisa durere de spate, afirma apropiati ai sai, conform carora el este terminat psihic si ar putea ajunge sa se sinucida.

Potrivit canalului de televiziune FoxNews, pe linga stresul cauzat de proces, Michael Jackson este disperat din pricina situatiei financiare dezastruoase, contul sau curent de la Bank of America fiind gol.

Surse din anturajul cintaretului au relatat ca in seara dinaintea socantei aparitii in pijama, la Neverland a avut loc un consiliu de familie pentru a dezbate starea financiara a cintaretului, in conditiile in care multi dintre angajatii sai de la ranch nu au mai fost platiti de doua saptamini, iar unii au inceput deja sa plece.

Situatia e atit de proasta incit, in curind, mama lui Jackson va fi nevoita sa hraneasca personal animalele exotice din gradina zoologica a cintaretului, afirma FoxNews.

Aflat in imposibilitatea de a-si plati angajatii, Michael l-a rugat pe fratele sau Randy sa-i faca rost de 150.000 de dolari, o suma care, pe vremuri, ar fi insemnat maruntis pentru cintaretul care obisnuia sa arunce cu milioanele de dolari pe tot felul de aiureli.

Jackson are de incasat bani din drepturile de autor, dar, cum acestea intirzie, este posibil sa fie nevoit sa vinda actiunile pe care le mai detine la Sony/ATV Music Publishing pentru a face fata cheltuielilor, printre care si cele legate de proces, avocatii costindu-l pina acum peste trei milioane de dolari. "Michael e ingrozit ca oamenii si-ar putea da seama ca e ruinat", afirma un apropiat.