Miss Germania, Shahrivar Shermine, o bruneta de 22 de ani, de origine iraniana a fost desemnata, ieri, la Paris, Miss Europa 2005. Noua regina a frumusetii europene are 1,74 metri inaltime si 53 de kilograme, vorbeste curent germana, persana, engleza si franceza, practica echitatia si inotul.

Shahrivar Shermine a primit un premiu de 50.000 de euro, doua sejururi in Tunisia, o saptamina de vacanta la schi in Alpii francezi si un colier in valoare de 15.000 de euro.

Cele 36 de candidate care au reprezentat tarile europene au defilat in rochii de seara vaporoase si costume de baie in cadrul unui spectacol cu o coregrafie complicata.

Ele au fost departajate de un juriu din care au facut parte cintaretul Charles Aznavour, Miss Europa 2002 Elodie Gossuin, designerul Rabanne, fotograful Jean-Daniel Lorieux, prezentatorul Nikos Aliagas, jurnalista de moda Viviane Blassel, manechinul Satya Oblet si Michel Levaton, presedintele agentiei de moda Metropolitan.

Pe locul doi s-a clasat Miss Armenia, iar pe urmatoarele Miss Franta, Miss Slovacia si Miss Marea Britanie.

Show-ul a fost transmis in direct de televiziuni din Polonia, Serbia, Turcia, Armenia si Tunisia, dar si in majoritatea tarilor din Orientul Mijlociu de canalul de televiziune libanez LCB. Titlul de Miss Europa a fost detinut in 2004 de Miss Ungaria, Zsuzsanna Laky, aleasa la sfirsitul anului 2003.