O noua miscare de proportii se anunta pe piata televiziunilor din Romania. Patronul controversat al Tele 7abc, omul de afaceri israelian Fredi Robinson, a anuntat in presa din Israel ca va investi 10 milioane de dolari intr-o televiziune, prin intermediul unui joint-venture dintre compania sa Milomour si compania Elran Holdings.

Asocierea dintre cele doua companii israeliene se va concretiza, conform anuntului, intr-o televiziune cu mai multe canale, care va emite via satelit. Surse apropiate conducerii Tele 7abc sustin ca noua televiziune va fi, de fapt, chiar acest post, ce se vrea relansat. Miza este nu atit numele, cit acoperirea teritoriala a acestui post.

Robinson controleaza in acest moemnt banca Eurom Bank, unde actionar mai este si Blocul National Sindical.

Pentru a primi licenta, Elran si Milomour vor infiinta o companie noua, impartindu-si actiunile, sau vor achizitiona cel putin 90% dintr-o companie romaneasca deja existenta.

Avind in vedere implicarea, intr-o forma sau alta, a lui Fredi Robinson in conducerea postului de televiziune Tele 7abc si situatia dezastruoasa in care a ajuns acest post, este posibil ca noua televiziune sa preia licenta postului condus cindva de Florin Calinescu.

Desi postul este inglodat in datorii, este extrem de atractiv datorita ariei largi de acoperire, in jur de 75% din teritoriul Romaniei.

Fredi Robinson, un afacerist controversat

Robinson este patronul unui grup de firme cu activitati extrem de diversificate, mergind de la servicii bancare, cazinouri, comercializare de electronice, pina la televiziunea Tele 7abc. Patronul Fredi Robinson a tinut de citeva ori prima pagina a ziarelor din Romania, fiind implicat in mai multe scandaluri.

Printre cele mai rasunatoare se numara preluarea Bancii Dacia Felix si transformarea sa in Eurom Bank, incercarea de achizitionare a Cazinoului din Sinaia si disputa - inca netransata - cu Paul Opris pentru drepturile de proprietate asupra postului Tele 7abc.

Au angajat deja director

Desi nu se stiu prea multe despre viitoarea televiziune, un lucru este clar: Robinson se misca repede. La doar o saptamina dupa anuntul privind infiintarea postului, cele doua firme - Elran si Milomour - au anuntat deja angajarea unui nume cu greutate pentru a se ocupa de gestionarea noii afaceri.

Este vorba despre Dan Yaakobi, fostul director executiv al celui mai mare producator si distribuitor de bere si bauturi racoritoare din Israel, Tempo Beer Industries. Yaakobi a ocupat aceasta pozitie timp de trei ani, vreme in care compania Tempo a inregistrat rezultate excelente, conform presei israeliene.