Grupul german de turism TUI va deschide o reprezentanta la Mamaia si se va implica direct in diferite proiecte din turism, inclusiv de investitii, in baza unui acord cu autoritatile romane din domeniu.

"Peste sase saptamani vom definitiva o formula contractuala cu TUI, pe o perioada de trei ani, in baza careia ei ne vor pune la dispozitie serviciile lor, iar noi ii sprijinim in proiectele din Romania", a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Marius Crivtonencu.

El a afirmat ca operatorul german TUI este interesat atat de Litoral, cat si de Delta Dunarii, Moldova si zona Brasov-Bran.

PROBLEME. Cu toate acestea, TUI si alti mari operatori germani – Thomas Cook, ITS si Dertour – au reclamat o serie de probleme pe care clientii lor le-au intampinat in Romania, printre care zgomotul, lipsa curateniei si magazinele inchise in extrasezon.

Un alt proiect al autoritatilor romane din turism prevede stabilirea unei relatii contractuale cu WTTC (World Tourism and Travel Council), organizatie care va elabora, in trei luni, un studiu de tara pentru Romania.

Acest raport, recunoscut la nivel international, va contine date statistice complete despre incasari, numarul de turisti, sectoarele turismului si destinatii din Romania si va fi folosit ca instrument de lucru in viitoarea strategie nationala pentru turism.