Solicitarile adresate institutiilor publice pentru a decide asupra numarului de posturi pe care le considera disponibile in anul 2005 reprezinta "o testare", iar in unele cazuri ar putea fi aprobate chiar suplimentari ale personalului, a declarat, ieri, ministrul Finantelor, Ionut Popescu.

El a precizat ca nu a fost eleborat un act normativ care sa prevada reducerea stricta a personalului cu 4%, iar conducerile institutiilor publice au primit doar scrisori prin care li se solicita o evaluare a situatiei personalului. "Daca in unele institutii, conducerile considera ca s-ar putea dispensa de un numar de angajati, foarte bine.

La alte institutii, cum sunt cele cu atributii in integrare, am putea avea nevoie de suplimentari", a adaugat ministrul. Saptamana trecuta, Ministerul Finantelor a remis un comunicat prin care anunta ca Executivul intentioneaza sa reduca cu 4% numarul angajatilor din administratia publica.

Potrivit MFP, reducerea propusa va fi aplicata asupra numarului total de posturi ocupate la sfarsitul anului trecut in cadrul autoritatilor publice, ministerelor si celorlalte organisme ale administratiei publice centrale, prin hotarare de Guvern.

Popescu a amintit, ieri, ca orice reducere de personal va avea loc doar in conditiile in care nu este afectata buna desfasurare a activitatii institutiei. Ministrul Finantelor a mai spus ca nu a primit, inca, raspunsurile la solicitarile transmise catre celelalte ministere.