Holcim (Romania) SA si Fundatia CONCEPT au dat startul concursului de creatie si comunicare pe tema protectiei mediului, Cei mai buni ECO-PROMOTORI.

Concursul se deruleaza in perioada martie – aprilie 2005, in cele 20 de scoli care participa in programul Creeaza-ti Mediul!, din orasele Alesd, Arad, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Campulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu-Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timisoara, Targu Mures si Turda.

Timp de sase saptamani, peste 1200 de elevi din clasele a IV-a si a V-a, alaturi de cadrele didactice, vor desfasura o campanie de informare cu privire la protectia mediului, in scoala in care invata.

Scopul campaniei este de a le transmite celorlalti colegi, parintilor sau prietenilor, cunostintele dobandite prin intermediul proiectului educational Creeaza-ti Mediul! pentru a-i convinge si pe acestia sa protejeze mediul inconjurator.

„Concursul Cei mai buni ECO-PROMOTORI reprezinta o noua etapa a proiectului Creeaza-ti Mediul! si este un bun prilej pentru partenerii nostri elevi sa-si dezvolte abilitatile comunicative, argumentative si de colaborare. Creeaza-ti Mediul! se bucura deja de popularitate in randul elevilor: Aproape 80% dintre elevi manifesta un interes constant fata de subiectele propuse in proiect.

Speram ca prin aceasta competitie sa stimulam si mai mult apetitul copiilor pentru grija fata de mediu", a declarat Radu Mateescu, Presedinte Executiv, Fundatia CONCEPT.

Compania Holcim Romania SA asigura fondurile necesare derularii campaniei de informare si va premia scoala in care s-a derulat cea mai creativa si eficienta campanie, prin donarea unei cisterne cu beton pentru lucrari de amenajare sau reparatii, ce vor fi specificate de catre institutia castigatoare.

„Prin responsabilitatea sociala, o companie poate oferi valoare, poate face diferenta atat la nivelul comunitatii in care activeaza, cat si la nivel national. Poti arata ca iti pasa si ca faci ceva in acest sens. Creeaza-ti Mediul! este un asemenea proiect.

Creat ca raspuns la nevoile de informare ale tinerei generatii, precum si ale formatorilor acesteia privind protectia si grija fata de resursele naturale, acest proiect are ca principal scop dezvoltarea unei atitudini prietenoase fata de mediul inconjurator si, in acelasi timp, familiarizarea cu terminologia de specialitate.

Ne face placere sa vedem ca proiectul nostru este intampinat cu mult entuziasm si dorinta de implicare", a adaugat Luminita Oprea, Communication Manager, Holcim Romania SA.

Proiectul Creeaza-ti Mediul! a fost lansat in luna octombrie 2004, este finantat de Holcim Romania si implementat de Fundatia CONCEPT in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Proiectul se adreseaza elevilor din invatamantul primar si gimnazial romanesc, clasele a IV-a si a V-a, si isi propune sa formeze, inca de la aceste varste, un comportament civic de protectie a mediului inconjurator.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

1. Fundatia CONCEPT, telefon 021-311 12 52, persoana de contact Gabriela Buleu, e-mail gbuleu@concept.ro

2. Holcim Romania, telefon 021-231 77 08, persoana de contact Luminita Oprea.