Fosta voce din exil va realiza o emisiune cu problematica europeana pe Realitatea TV

Inca o intoarcere importanta pe sticla va avea loc in luna aprilie, la Realitatea TV, cind Emil Hurezeanu si a sa "Europa Terminus" vor incepe activitatea. In afara de aceasta emisiune, Hurezeanu va avea si rolul de comentator pe probleme de politica externa pe acelasi canal.

Analistul va incerca, impreuna cu invitatii sai, sa arate cum se vad romanii pe ei insisi, dar si cum sint vazuti de afara. Totul in context european, fiindca, subliniaza Hurezeanu: "Politica externa a devenit mult mai importanta acum".

Emisiunea va ocupa o ora in fiecare saptamina, cel mai probabil in weekend. In prima parte a emisiunii va fi prezentat un documentar despre tara noastra, realizat de televiziuni europene sau in Romania. Acestea vor fi apoi dezbatute de Emil Hurezeanu impreuna cu invitatii sai intr-un studio anume pregatit pentru aceasta emisiune.

Hurezeanu are in vedere o productie proprie, dupa care va livra emisiunea pe caseta Realitatii TV. Deocamdata, el se afla in faza de negocieri cu producatori de filme documentare din Europa.

"In ultima vreme, afara se transmit din ce in ce mai multe documentare despre Romania, oricum mai multe decit se fac aici. Numai ca filmele astea sint destul de costisitoare", spune el.

Urmeaza amenajarea unui studio.

Ratingul maxim al nisei

Chiar daca emisiunea sa ar putea fi prea elitista, Hurezeanu spune ca se potriveste cu nisa de la Realitatea. Dar nu se mai potrivea cu cea de la Antena. "Toamna tecuta, cind ma apropiam de finalul contractului pentru "Romania mea", mi s-a spus ca, din pacate, emisiunile publicistice nu-si mai gasesc locul in grila lor.

N-a fost nici o suparare, pentru ca emisiunea a avut o viata frumoasa timp de cinci sezoane, mai mult de doi ani", continua acesta.

Cu un rating care a pendulat intre 2 si 3 puncte, "Romania mea" se delimita ca o emisiune mai potrivita pentru televiziunea publica, mai considera Hurezeanu. "Eu nu sint un amator al ratingurilor. Nu poti sa aspiri la ratinguri absolute. Important e sa obtii un rating maxim al nisei tale. Asa sint toate emisiunile de acest gen, bune, influente sau utile, dar fara rating mare".

Dincolo de emisiune, Hurezeanu tine la rolul de analist senior pe probleme de politica externa. "Externele sint un domeniu foarte important acum. Nu cred ca ma voi putea plinge ca nu apar destul de des la televizor".

Realizatorul TV va continua sa-si publice comentariile la ziarul din aceeasi companie cu postul pe care l-a parasit, "Jurnalul national", o data pe saptamina.