Lipsa predictibilitatii pe segmentul financiar si a unui cadru legislativ stabil sunt unele dintre problemele cu care se confrunta mediul de afaceri autohton, a afirmat presedintele Comisiei pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare din Camera Deputatilor, Mihai Tudose, la finalul unei intalniri cu reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini (CIS).

Investitorii straini le-au prezentat deputatilor "Cartea Alba: 2005 - Solutii imediate de crestere a investitiilor straine directe in Romania", un raport elaborat de Consiliu, referitor la masurile ce trebuie luate pentru a spori volumul investitiilor straine directe.

Reprezentantii CIS au sustinut in fata Comisiei necesitatea continuarii imbunatatirii sistemului economic si judiciar romanesc, precum si speranta scaderii semnificative a numarului de ordonante de urgenta.

De asemenea, acestia au facut referiri si asupra Codului Muncii, la flexibilitatea pietei muncii, insistand asupra principiului de baza al performantei individuale si nu al calificarii profesionale. Deputatii din comisia mentionata urmeaza sa organizeze intalniri pe teme punctuale cu reprezentantii CIS.