In acest an, aproape o treime din investitiile OMV vor fi canalizate catre compania romaneasca Petrom, a carei preluare a fost finalizata in decembrie 2004, potrivit datelor prezentate de oficialii grupului austriac.

"In prezent ne concentram asupra provocarilor si oportunitatilor oferite de integrarea Petrom, operatiune care este in graficul stabilit. In acest an vom investi in jur de 400 milioane de euro in Petrom, si circa 1,3 miliarde de euro in total", a declarat presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.

Recent, reprezentantii Petrom au anuntat ca firma va aloca in acest an 200 milioane de euro pentru investitii in modernizarea tehnologiilor utilizate in activitatea de explorare a perimetrelor petroliere, precum si in managementul sondelor.

De altfel, compania a primit, la privatizare, o serie de facilitati pentru stimularea activitatii de explorare si productie precum constituirea unei rezerve deductibile fiscal pentru acoperirea investitiilor realizate. Rezultatele financiare ale Petrom pentru 2004, in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate, vor fi facute publice la 18 mai.

Intre timp, compania a anuntat ca nu va acorda, cel mai probabil, dividende pentru 2004 si nici nu va achita impozit pe profit, pentru ca a constituit provizioane deductibile fiscal. OMV a inregistrat anul trecut un profit net de 678 de milioane de euro, in crestere cu 57% fata de 2003.