masina de lux care a apartinut regelui Carol al II-lea al Romaniei a fost vanduta, in Germania, unui om de afaceri rus, informeaza BBC. Numele acestuia nu a fost dat publicitatii, dar se stie ca a licitat pentru masina care a fost prezentata la o expozitie fabuloasa suma de 3,5 milioane de euro.

Automobilul, un Mercedes model 540K Roadster, a fost comandat de regele Carol al II-lea cu un an inainte de abdicare, in 1939. Potrivit companiei germane care a restaurat si apoi a vandut frumosul coupe decapotabil, Mercedesul a fost folosit de generalii sovietici inainte de 1965, dupa care a ajuns pe maini private.

In anii 1990, masina a fost dusa in Ucraina si tinuta intr-un loc secret de la periferia capitalei Kiev, in incercarea de a o "salva de mafia ruseasca", se mai arata in comunicatul firmei germane, in posesia careia Mercedesul a intrat in 1996.

Mercedesul 540K Roadster este o masina de colectie extrem de rara, numai cinci astfel de masini iesind pe portile constructorului german intre 1938 si 1939.