Societatile de radio si televiziune, cu exceptia celor publice, ar putea

plati TVA, de la 1 iunie 2005, in urma modificarilor care vor fi aduse

Codului Fiscal, au declarat surse din Ministerul Finantelor Publice.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal prin ordonanta de urgenta a fost discutat, joi, de Guvern, intr-o prima lectura, actul normativ urmind sa fie aprobat, cel mai probabil, saptamina viitoare.

Potrivit surselor citate, ar urma sa fie eliminata si scutirea pentru

societatile de difuzare prin cablu a programelor de televiziune, precum si pentru operatiunile care intra in sfera de aplicare a impozitului pe

spectacole.

In plus, va fi abrogata scutirea de TVA pentru vinzarea de licente de filme sau programe, drepturi de difuzare, abonamente la agentiile internationale de stiri si alte drepturi de difuzare similare, destinate activitatii de radio si televiziune, inclusiv scutirea pentru importul de suporturi materiale pe care sint inregistrate acestea.

Alte operatiuni care vor iesi din categoria celor scutite de TVA sint

livrarile de bunuri sau prestarile de servicii efectuate de penitenciare cu utilizarea muncii detinutilor, dar si importul de suporturi materiale, cum ar fi pelicule, benzi magnetice, discuri, pe care sint inregistrate filme sau programe destinate activitatii de radio si televiziune.

In cazul importurilor de bunuri primite in mod gratuit cu titlu de ajutoare sau donatii, unele categorii de activitati nu vor mai fi scutite de TVA. Printre acestea se numara activitatile religioase, sportive, artistice si cele culturale.