Ministerul Transporturilor va inventaria terenurile care au fost incredintate Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), iar pentru cele care au fost lasate in paragina se vor cauta investitori privati, a spus ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely. "ANL trebuie sa inceteze sa mai fie jucator privilegiat pe piata imobiliara.

S-au dat multe terenuri acestei agentii in vederea construirii de locuinte sociale, dar numeroase proiecte nu s-au pus in practica. Proiectele unde ANL nu a reusit vor fi transferate catre mediul privat", a spus Borbely. El a dat ca exemplu cartierul Henri Coanda, in cazul caruia, din 2003, nu s-a clarificat situatia juridica a terenului, drept care proiectul este blocat.

"Am luat bob cu bob istoria acestui proiect, care este o megalomanie. Managementul a fost prost conceput si prost dus pina la o anumita faza", a apreciat oficialul.

Potrivit acestuia, valoarea tuturor locuintelor din Henri Coanda a fost estimata la 90 milioane de euro, in vreme ce costul utilitatilor se ridica la 128 milioane euro.