Pe vremuri, a scris despre Nastase si PSD articolul „Caracatita PSD". Hrebenciuc i-a spus lui Nastase: „Uite o fata frumoasa, desteapta, o punem purtatoare de cuvint la PSD". Nastase nu a prea vrut, dar a acceptat-o. Anca Alexandrescu e consiliera de presa a lui Nastase.

Nastase pe sticla

Pe televizor arata foarte diferit fata de imaginea reala. N-as vrea sa folosesc cuvintul „arogant", dar are o problema. Problema este ca nu reuseste sa treaca de ecran. Nu stiu de ce. Lucrez din ’96 cu dinsul sau in echipa dumnealui. De citeva luni lucrez direct cu dinsul si am sesizat ca Adrian Nastase e diferit pe televizor. Lucrul acesta s-a vazut in campanie.

Oamenii, cind l-au vazut, au reactionat entuziasti. Erau oameni care puneau mina pe el si spuneau: Ce frumos sinteti! Mai frumos ca la televizor. Sinteti mai inalt!

De ce?

Eu cred ca e un talent sa dai bine pe televizor. Nu oricine da bine pe televizor. Uitati-va la Mihaela Radulescu! Este o tipa naturala! Acum, in cazul lui Adrian Nastase se complica lucrurile. Este om politic.

Dumnealui, cind apare si avind o functie foarte importanta, nu se poate gindi in fiecare moment: dom’le, sa arat bine! Cum sa dau bine? Un om politic se preocupa mai degraba asupra mesajului ce trebuie transmis oamenilor.

Bine imbracat

Asta este felul dumnealui. Asa iese din casa, ca din cutie. Nu il sfatuieste nimeni pe aceste detalii. Nimeni din staff nu-i spune cum sa se imbrace, nimeni nu-l piaptana, nimeni nu-l da cu fixativ. Asa este in viata de fiecare zi. Munca noastra nu in asta consta. Hainele sint de acasa, guvernul nu i-a cumparat haine.

A lucra cu Nastase

Lucreaza de la 7 dimineata la 12 noaptea. E infernal! Si are acelasi tonus pe parcursul zilei. Se lucreaza greu datorita ritmului sau.

Consilierii

Cred ca problema aici a fost. A avut prea multi consilieri foarte buni. Fiind in situatia delicata de a alege, Adrian Nastase s-a vazut ca a avut un rezultat final nu cel mai reusit.

Momentul infringerii

Eu cred ca s-a gresit pe problema spoturilor. A fost genul american, care la noi nu prinde. Si s-a vazut foarte clar din sondaje ca oamenii au recunoscut realizarile guvernului, dar nu era suficient. Acest tip de mesaj a dus mai degraba la enervare. Greseala apoi a fost in lipsa de dezbateri fata in fata cu Traian Basescu. Staff-ul lui Adrian Nastase a construit o poveste care nu era reala.

Adrian Nastase nu era un om care sa se teama de confruntare. Este un om care face fata dezbaterilor. Adrian Nastase nu a fost in totalitate Adrian Nastase in campanie, din cauza prea multor consilieri. A fost mereu sub un stres: ce sa spun, ce subiecte sa abordez. Tot timpul era sub o presiune si nu mai avea timp sa fie el insusi.

Vinatoarea abandonata pina la Balc

Nu a fost o minciuna. Eu ca om il pot intelege. Dumnealui a spus ca se va mai gindi la ideea de vinatoare. Nu a fost nici o strategie. Era o enervare generala pe aceasta tema si nu s-a dat nici un raspuns pina in momentul confruntarii. Apoi, dupa campanie a mers la vinatoare fiindca asa a hotarit.

Basescu sasiu, cu plete

La romani tine povestea cu „arata bine", dar Basescu a fost mult mai natural ca si comportament. Basescu a fost foarte deschis, fara atitia consilieri care sa se tot intrebe: are - nu are relatii internationale, are - nu are nu stiu ce. Basescu a fost aproape de omul de rind. Adrian Nastase nu a fost spontan mai deloc. Toata campania, repet, nu a fost el insusi. Am fost la ultima confruntare.

Pregatirea ei a fost intr-o camera a televiziunii. O camera pentru ambele staff-uri. Nu ne-am spionat nicicum, mai mult, eram prieteni. Eu cu Adriana Saftoiu ne cunoastem de zece ani.

Glumele lui Nastase

Se razbuna. Face remarci rautacioase. Are memorie uriasa si, daca te-a rugat ceva si nu ai facut, stie cind sa-ti aminteasca.

Porecle

Nu l-am poreclit. O sigura data, in campanie, l-am poreclit Domnul Diriginte. Fiindca echipa noastra de atunci se simtea chiar ca niste elevi.

Gindirea lui Nastase

Logica. Intuitie. Umor. Are putin din toate. Si uneori cred ca-i dauneaza, fiindca e perfectionist. Este acuzat ca nu iese la atac. Vrea s-o faca, dar o face temeinic. E perfectionist.