Gimnastele, la strip-tease masculin?

Din cite se pare, Catalina Ponor, Monica Rosu, Alexandra Eremia si Floarea Leonida au "evadat" pentru citeva ore din cantonamentul de la Bucuresti in noaptea de 26 spre 27 februarie! "Federatia a facut o ancheta interna in urma careia s-a aflat ca fetele au initiat o escapada in oras, fiind vazute «afumate» la o petrecere

cu striptease masculin!", a dezvaluit pentru Libertatea unul dintre apropiatii lotului olimpic.

ProSport - 19 martie 2005

Scandalurile care au cuprins de citeva saptamini gimnastica feminina, ca niste tentacule, au destramat lotul national de senioare. Dupa demisiile antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang, selectionata Romaniei a fost dizolvata joi de Comitetul Executiv al federatiei de specialitate, moti-vindu-se ca sportivele sint prea grase pentru a se pregati in centrul olimpic de la Deva.

Astfel, FRG a decis sa trimita toate gimnastele la cluburile lor de provenienta, pina cind campioanele olimpice vor reveni la greutatea obisnuita. Aceasta hotarire a FRG a fost contestata de Comitetul Olimpic Sportiv Roman, care a trecut peste decizia forului condus de Nicolae Vieru, oprind gimnastele la Bucuresti.

"Sa stea in banca lui"

Cu trei luni inainte de inceperea Campionatelor Europene, prima reprezentativa traieste intr-o brambureala. Din cauza neintelegerilor dintre doi pastori, FRG si COSR, gimnastele arata ca o turma de oi care face transhumanta, in toi de pri-mavara, de la ses la munte. "Federatia nu e supusa celor de la COSR, sa vina cu saru’mina! Are state vechi de serviciu. Dobrescu se baga unde nu-i fierbe oala.

Sa stea in banca lui. A oprit gimnastele la Bucuresti, sfidind decizia Comitetului Executiv al federatiei", a sarit Nicolae Vieru pe secretarul COSR, Ioan Dobrescu. Fara sa fie intrebat, el le-a criticat si pe gimnastele din lot: "Se cred mereu campioane, fetele astea! Sa lase fitele de-o parte si sa se pregateasca. Pentru asta sintem noi, federatia, sa nu le lasam sa-si piarda controlul.

Am vorbit cu cei de la hotel Sport sa scoata bauturile alcoolice si sa fie atenti la programul fetelor". Vieru a lasat sa se inteleaga astfel ca gimnastele consuma alcool si ca au o viata de noapte agitata.

Ioan Dobrescu a replicat: "Este inadmisibil ca gimnastele sa fie trimise la cluburi. Sint eleve la Deva si nu pot fi plimbate de colo-colo. Mai trebuie sa faca si scoala. Ar fi cazul ca federatia sa gaseasca solutii in spiritul anului 2005. M-au sunat parintii Catalinei Ponor, care erau disperati, nestiind ce se intimpla cu fata lor. Daca domnul Vieru adopta niste reguli din 1940, e treaba lui.

Eu am fost ieri la serviciu, el a lipsit. Nu mi s-a parut normal sa ma ocup eu de situatia disperata a gimnastelor. Le-am cazat pina luni la Hotel Sport, ca doar nu era sa ma iau dupa mintea domnului Vieru si sa trimit niste adolescente acasa, cu trenul. Pina la urma, sint campioane olimpice".

Luni va avea loc o intilnire intre Agentia Nationala pentru Sport, FRG si COSR, pentru remedierea situatiei.

Cristian Hubali, Ev. Zilei - 19 martie 2005