Neverland, birlogul placerilor pedofile

Copiii invitati la Neverland, faimosul ranch al lui Michael Jackson, erau rasfatati si lasati sa faca ce doreau. Uneori, pareau ametiti de alcool si dormeau adesea in dormitorul cintaretului, a povestit o fosta menajera care a lucrat 12 ani pentru starul american, care este in prezent judecat pentru abuz sexual asupra unui minor.

Michael avea obiceiul sa invite tot timpul copii, iar multi dintre ei veneau la Neverland fara parinti, a declarat, in fata tribunalului din Santa Maria, Kiki Fournier, care a lucrat pentru Jackson, cu intermitente, din septembrie 1991 pina in septembrie 2003.

"La Neverland, copiii erau tratati asa cum isi doreste orice copil, puteau sa se uite cind voiau la filme, sa se joace pe calculator, sa se culce tirziu, sa se joace in parcul de distractii, sa faca exact ceea ce voiau", a explicat menajera.

Femeia a enumerat noua baieti cu virste intre 10 si 13 ani la vremea aceea, preferatii cintaretului, care au stat mai mult timp la ranch-ul Neverland. Printre acestia s-a numarat actorul Macaulay Culkin si Jordy Chandler, acum in virsta de 25 de ani, care a ajuns la o intelegere civila in valoare de mai multe zeci de milioane dolari pentru a renunta la acuzatiile de molestare, in 1993.

"In general, aveau camerele lor, dar adesea dormeau cu domnul Jackson", a spus Fournier, iar cind a fost intrebata de unde stie acest lucru, femeia a raspuns: "Pentru ca paturile lor nu erau folosite".

Michael Jackson este judecat pentru agresiune sexuala a unui minor, Gavin Arvizo, administrare de alcool in vederea comiterii agresiunii si tentativa de sechestrare a familiei presupusei victime.

Faptele s-ar fi petrecut la Neverland, in februarie-martie 2003.

Minori scapati de sub control

Menajera a spus ca a vazut trei sau patru copii care pareau ametiti, dar nu l-a surprins niciodata pe cintaret oferindu-le alcool tinerilor sai invitati. Ea a povestit de o cina pe care Jackson a luat-o in compania a patru sau cinci copii. "Cel putin trei dintre copii pareau beti", a declarat ea. In absenta parintilor, Neverland se transforma intr-o "insula a placerilor lui Pinocchio".

Toate regulile erau incalcate, copiii fiind lasati sa faca ce vor, sa manince cite dulciuri vor si sa se culce cind au chef. "Cu cit erau lasati mai liberi, cu atit erau mai capriciosi si greu de controlat", povesteste femeia.

Chestionata despre vizitele lui Gavin Arvizo la Neverland, Kiki Fournier a povestit ca incaperea pe care acesta o impartea cu fratele sau era un dezastru la sfirsitul sejurului lor: cioburi pe jos, sucuri rasturnate, resturi de mincare peste tot, mobilele deplasate, iar "interiorul frigiderului arata ca dupa o tornada".

Avocatul lui Jackson, Thomas Mesereau, a intrebat-o daca ea crede ca Gavin dormea in acea camera.

"Asa as zice, dar nu pot sa fiu sigura", a raspuns femeia. Ea a explicat ca presupusa victima si fratele lui incepusera sa se comporte din ce in ce mai urit cu personalul de la Neverland. "Devenisera foarte pretentiosi si nu mai respectau pe nimeni". Fratele lui Gavin voia intotdeauna sa manince altceva decit era disponibil, iar in februarie 2003 el a amenintat-o cu un cutit in bucatarie.

"Era o gluma, mai mult sau mai putin, dar era de asemenea o modalitate de a-si demonstra autoritatea", a spus femeia.

De doua zile, acuzarea face eforturi sa il descrie pe cintaret drept un obsedat sexual ce isi folosea casa drept un loc de dezmat si intentioneaza sa il aduca la audiere si pe Jordy Chandler, despre care se presupune ca ar fi primit 20 de milioane de dolari pentru a-si retrage acuzatiile contra lui Michael.