Rezultatele inregistrate in anul 2004 de catre Banca de Export- Import a Romaniei Eximbank SA sunt cele mai bune din istoria bancii si situeaza institutia, in acest moment, printre primele 7 banci din sistemul bancar romanesc.

Aceasta pozitie a fost inregistrata cu toate ca Eximbank nu deruleaza activitati de banca comerciala si nu are clienti persoane fizice, ci doar agenti economici cu activitate de export.

Situatiile financiare ale Eximbank pentru anul 2004 au fost auditate de catre PRICEWATERHOUSECOOPERS in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate si arata un profit net de 231 miliarde lei.

Profitul brut al bancii, in conformitate cu Standardele Romanesti de Contabilitate a fost de 422 miliarde lei, ceea ce inseamna peste 11 milioane de euro.

Totalul exportului sustinut in anul 2004 de catre Eximbank a fost de 2.408, 16 milioane USD in echivalent lei. Eximbank a utilizat pentru stimularea exporturilor toate instrumentele specifice de care dispune: bonificatii de dobanda, finantari, asigurari si garantii.

De asemenea, conform standardelor internationale de contabilitate, activele totale bilantiere ale Eximbank erau, la 31 decembrie 2004, de 10.031.009 milioane lei, iar capitalurile proprii de 1.829.531 milioane lei.

Ca urmare a acestui rezultat financiar extrem de bun, dintr-un total de 127 miliarde lei dividende nete datorate actionarilor pe anul 2004, aproximativ 111 miliarde lei revin AVAS, cate 3 miliarde lei revin SIF Banat - Crisana, SIF Moldova si SIF Transilvania, iar cate 4 miliarde lei revin SIF Muntenia si SIF Oltenia.