A fost odata ca niciodata o competitie pentru Primaria Capitalei. A fost pentru ca ea a murit! Si o data ce a trecut in nefiinta, cum e pe la noi pe-aici, pe la romani – mortii cu mortii si viii cu viii –, nu mai intereseaza pe nimeni.

O sa ne amintim cu mare placere confruntarile pentru Primarie dintre Basescu si Oprescu sau Basescu si Geoana uitandu-ne ce se intampla astazi cu batalia pentru aceasta importanta functie, o batalie care nu mai intereseaza pe nimeni. Nici macar pe candidati.

Sunt tare curios sa aflu in ce masura vor fi interesati locuitorii Capitalei de aceste alegeri anticipate pentru Bucuresti! Si pe cat sunt de curios, pe atat imi este de teama ca lumea n-o sa se inghesuie sa mearga la vot, ci, dimpotriva, nu va sti cum sa faca orice altceva, mai putin sa aleaga primarul general.

Si zau ca e nedrept! E nedrept pentru orasul asta care a fost batjocorit ani de-a randul, e nedrept pentru locuitorii sai, e nedrept, mai ales, pentru cei mai tineri dintre ei, care au nevoie mai mult decat oricine de un oras de care, daca sa nu fie mandri, macar sa nu le fie rusine! Si pe cat de nedrept este pentru noi, pe atat este de rusinos pentru clasa politica.

Cine altcineva se face vinovat pentru dezinteresul cu care este tratat acest post important in stat de partide, dar si de catre cetateni?

E nedrept si pentru ca acest oras, o data cu intrarea noastra in Europa, va fi la fel de nepregatit ca mai toata Romania. Si asta, cu toate ca ar fi trebuit sa fie cel mai pregatit, sa fie un model al nostru de integrare in Europa. In fata acestor nedreptati, cu sau fara voia noastra, isi face loc resemnarea. Stiu, iarasi e nedrept.

Dar, credeti-ma, nu-mi dau seama ce minune ar putea sa aiba loc pentru a fi schimbata aceasta stare de fapt. Insa pana sa vina minunea a ramas blestemul care dainuie de ceva vreme peste orasul lui Bucur. Si tare mi-e teama ca nici vrajitoriile, dar nici soboarele de preoti nu vor face sa dispara acest blestem prea curand.