Suma cuprinde atat banii scosi de la ATM-uri, cat si platile efectuate la comercianti si este in crestere cu 60% fata de anul precedent, se arata intr-un comunicat al companiei. Aceasta crestere este explicata prin marirea cu 30% a numarului de carduri emise. In prezent, exista 2,8 milioane de carduri VISA. Si numarul cardurilor de business a avansat cu 24% fata de 2003, pana la 62.

909 unitati, iar valoarea tranzactiilor efectuate la comercianti cu aceste carduri a urcat cu peste 57%. Pe de alta parte, anul trecut, s-a dublat valoarea tranzactiilor la comercianti, suma a atins 164,4 milioane de dolari.

TRANZACTII. "Consumatorii isi utilizeaza cardul tot mai frecvent pentru cumparaturi mici", se arata in comunicat. Astfel, operatiunile au atins 3,3 milioane, in contextul in care numarul cumpararilor s-a majorat cu 130%. Operatiunile cu carduri de debit la comercianti au crescut cu 155%, ajungand la aproape 3 milioane de tranzactii si la o valoare totala de 152,5 milioane de dolari.

De asemenea, numarul tranzactiilor efectuate la comercianti prin intermediul cardurilor de credit a crescut cu 22,5%, valoarea totala fiind de aproape 12 milioane de dolari.