Agentia Moody's a decis sa imbunatateasca de la "Ba3" la "Ba1" ratingul acordat societatii Hidroelectrica, perspectiva fiind stabila, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Revizuirea ratingului a fost determinata de imbunatatirea recenta a calificativului de tara acordat Romaniei de la "Ba3" la "Ba1".

Moody's aminteste ca Hidroelectrica are ca unic actionar statul roman, iar Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a furnizat o scrisoare de sprijin in care a afirmat importanta strategica a companiei, ca unul dintre cei mai importanti producatori de electricitate din Romania.

Agentia considera ca Guvernul, care administreaza societatea prin intermediul MEC, va sprijini in continuare societatea, acest lucru fiind o garantie ca se va evita aparitia unor eventuale probleme financiare.

Hidroelectrica are capacitati de productie cu o putere instalata de 6.288 MW, din care 82 MW la cinci statii de transmisie, 172 MW la 224 microhidrocentrale si 6.036 MW la hidrocentrale de mari dimensiuni. Cu putin timp in urma, Moody's a imbunatatit si ratingul de companie acordat Transelectrica de la "Ba3" la "Ba1".