Deputatii PSD au inaintat conducerii Camerei o motiune simpla prin care acuza guvernarea Tariceanu ca a declansat o actiune politica prin care urmareste numirea in administratia publica a propriei clientele.

Semnatarii motiunii, 96 de deputati, cer demisia lui Vasile Blaga sustinand ca politizarea aparatului administrativ se face "sub inaltul patronaj" al ministrului Administratiei si Internelor. Initiatorii motiunii afirma ca guvernantii au fortat, pana acum, demiterea unui numar de 194 de functionari din intreaga tara.

Desi au practicat pe scara larga atunci cand au fost la putere racolarea functionarilor si demnitarilor din administratia publica si politizarea aparatului administrativ, acum, din opozitie, PSD condamna aceste practici si se declara impotriva ideii Aliantei de a-i transforma pe sefii serviciilor descentralizate in manageri cu contract pe durata functionarii guvernului.

Motiunea mai cere incetarea imediata a oricarei actiuni de politizare a administratiei si renuntarea la intentia de schimbare a presedintilor pesedisti ai Consiliilor Judetene. Motiunea simpla se va dezbate peste o saptamana.