Gigi Becali e de neoprit. Invitat luni seara la OTV, la capatul unei zile in care a evitat presa pentru a nu da explicatii pe marginea incidentului cu Zenga si MM Stoica, Gigi Becali a revarsat spre telespectatori o avalansa de afirmatii halucinante.

Dupa ce s-a rastit la antrenor pentru ca nu l-a folosit pe Florentin Dumitru la Villarreal, Becali a vrut cu tot dinadinsul sa sublinieze ca va continua sa se implice la echipa.

"A zis Zenga ca mi-a facut pe plac ca l-a bagat pe Cristea cu Valencia? Extraordinar! Sa fie clar: a executat un ordin. Asa e si in Italia, patronul spune, antrenorul face!".

Seful Stelei a povestit cum s-au petrecut evenimentele pe aeroportul din Valencia: "M-am dus la Florentin si l-am imbratisat, ca era suparat. I-am cerut scuze ca n-am putut sa-l impun in echipa. Apoi l-am vazut pe Zenga. , i-am spus. E o vorba de-a lui care imi place mie.

Lui nu i-a convenit ca ii iau partea lui Florentin Dumitru, ca-i stirbesc din personalitate. Mi-a spus ca pleaca o saptamina la Milano, se gindeste si vom avea o discutie. In regula. Ne-am despartit prieteni, a plecat si gata".

Becali pare dispus sa renunte fara mari regrete la colaborarea cu tehnicianul italian: "El este un antrenor mare, n-am cum sa nu-i recunosc meritele. Dar sa fie clar, eu sint patron, el este angajat! Daca eu zic sa-l bagi in teren pe X, il bagi. Nu-l bagi, pleci! Nimeni nu este de neinlocuit".

---------------

"Intre Florentin Dumitru si Walter Zenga il aleg oricind pe fotbalist. Pentru el schimb si 10 antrenori!"

"Daca vreau, ii trimit lui Zenga echipa prin fax si el e obligat sa joace cu formula pe care i-o spun eu. Ce e asa greu de inteles?"

"La Steaua cei mai importanti sint patronul si suporterii. Dar multi au inca mentalitate comunista. Cine plateste comanda muzica, asa e la Becali!"

"Daca Zenga vrea sa plece o sa incerc sa-l fac sa se razgindeasca, dar n-o sa trag de el asa cum am facut cu MM Stoica"

GIGI BECALI

----------------

PE CINE APARA GIGI

"Dumitru e un geniu. Cum sa joace doar 7 minute?"

Gigi Becali este fermecat de Florentin Dumitru, fotbalistul pentru care s-a certat cu Zenga. "Si-a dat viata pentru Steaua si in ultimii patru ani a jucat ceas. Pentru el pot pleca toti antrenorii de la echipa!". Patronul din Ghencea a povestit: "Inainte de meci l-am chemat pe jucator si l-am intrebat daca e apt.

«Da, abia astept sa intru pe teren». I-am spus ca am sa incerc sa-l impun in primul 11. Dupa aceea l-am rugat pe Walter sa-mi zica si mie cu ce echipa s-a gindit sa inceapa. Macar asta am voie, nu? Dumitru nu era printre titulari, dar m-am impacat cu ideea, chiar mi-a placut ca l-a titularizat pe Lovin.

Am adaugat doar atit: «Walter, daca ti-e greu, aminteste-ti si de Dumitru». Am inteles ca a vrut sa-l bage in ultimele 7 minute. Pai, Florentin e un fotbalist de geniu, are personalitate, orgoliu. Cum sa mai intre el 7 minute? Dumitru si Radoi pot face la echipa orice vor ei, eu le dau voie". (Marius Margarit)

Adevaratul motiv al refuzului

Principalul motiv pentru care Florentin Dumitru a refuzat sa faca incalzirea in pauza meciului cu Villarreal si apoi sa intre pe teren in cea de-a doua repriza este faptul ca n-a fost titular.

Mijlocasul stelist l-a acuzat astfel pe Walter ca din cauza lui a pierdut convocarea la echipa nationala, acolo unde Piturca il asigurase ca va ajunge si chiar ca va fi titular impotriva Olandei, daca va avea cel putin doua meciuri in picioare la Steaua.

Inaintea returului cu Valencia, Piti i-a zis lui Gigi Becali ca nu intelege de ce Dumitru nu joaca, pentru ca din ce stie el, jucatorul este refacut.

Vazind ca nu este titular duminica seara, Florentin si-a dat seama ca nu mai poate fi selectionat si astfel s-a razbunat pe Zenga, refuzind sa mai intre atunci cind italianul i-a cerut-o. (Dan Udrea, Marius Margarit)

-------------

REACTII

"Daca as fi fost in locul lui Zenga, in secunda 3 l-as fi trimis pe Florentin Dumitru la echipa a treia. Daca un jucator nu te respecta, la revedere cu el!"

Mircea Lucescu

"Nu pot sa cred ca s-a intmplat asa ceva la un asemenea nivel! Refuz sa cred ca un jucator din lotul Stelei n-a vrut sa intre pe teren. Mi se pare incredibil"

Marius Lacatus

"Florentin Dumitru trebuia sa-l asculte pe antrenor si sa intre pe teren, indiferent ca ar fi jucat un minut, 3 sau 50. Apoi, la final, putea sa ceara explicatii de ce n-a fost titular"

Emeric Ienei

---------------

Zice ca i-ar lua la bataie pe politicieni

Becali s-a declarat impresionat de romanii care traiesc in Castellon: "Saracii, au inceput sa plinga cind m-au vazut. N-o duc prea bine pe-acolo, n-au nici macar o biserica unde sa se roage.

Cind i-am vazut vazut ce amariti sint, imi venea sa-i iau la bataie pe toti politicienii astia, care 15 ani de zile n-au facut nimic pentru romani!". Becali si-ar fi putut indeplini "pohta" cu minimum de efort.

Daca in timpul meciului s-ar fi intors putin spre dreapta sa, l-ar fi zarit in loja pe Viorel Hrebenciuc, prietenul lui si politician cu state vechi, aflat la putere timp de 10 ani dupa Revolutie.

Cum si-a dat demisia de la fabrica

Gigi Becali a povestit la OTV un episod inedit din viata sa: "In urma cu vreo 25 de ani lucram la o fabrica de electronice. Eu imi faceam treaba repede si plecam. Treceam o data la trei zile sa semnez condica. Aveam treaba cu oile, ca de acolo imi cistigam banii. Un director a auzit si m-a mutat la sectorul mecanic.

In prima zi mi-au dat un ciocan si o dalta sa sparg un calorifer. Eu le-am zis ca fac treaba si plec. Mi-au spus ca nu mai merge asa. Atunci am aruncat sculele, i-am si injurat si am plecat, am spus ca n-o sa mai lucrez niciodata la Stat.

Sora mea, care lucra acolo, s-a speriat, imi spunea ca or sa-mi desfaca contractul cu litera , pentru indisciplina. «Sa mi-l desfaca si cu i, si cu b, c sau d, tot nu ma intorc!» Mi-a dat tata vreo 50 de oi, pamint, mi-a scos certificat de producator si gata".

"Auzi, dom'le, oamenii s-au atasat de utilaje!"

Conform spuselor lui Gigi Becali, el a cumparat fabrica la care a fost angajat inainte de '89. "Nu puteam s-o iau eu, dar i-am dat bani sefului ala care ma acoperea pe vremuri cind nu veneam la serviciu. O sa-i iau actiunile peste 5 ani. I-am zis ca pina atunci vom schimba toate utilajele.

El mi-a raspuns ca nu se poate, ca oamenii s-au atasat de ele. M-am enervat: «Auzi, dom'le, s-au atasat de ele! Cum adica? Pai, atunci sa le ia acasa, sa doarma cu ele, sa le pupe dimineata. Platesc eu transportul", a spus patronul Stelei.»

A dat "cuba" cu presedintele lui Villarreal!

Rememorata de Gigi Becali, intilnirea cu omologul sau de la Villarreal, Fernando Roig (foto), pare desprinsa dintr-o alta lume. "Mi-a intins mina, dar am dat «cuba» cu el. I-am zis: «Hai, dom'le, acum sintem prieteni». Stia citeva cuvinte in limba romana, insa numai prostii.

La dineul oficial a vrut sa tina un discurs si s-a ridicat in picioare. I-am zis: «Stai, ma, jos, doar sintem amici!». Am inteles ca se pricepea la oi. I-am si propus sa facem un concurs de muls oile. Apoi a venit vorba de masina mea. El nici nu auzise de Maybach".

"Imi fac ziar, dar sa-mi protejeze familia si prietenii"

La OTV, dupa ce a impartit ziarele in "mincinoase" si "corecte", Becali a dezvaluit ce intelege el prin presa libera. "Daca mi-as face un ziar, l-as angaja pe Cristian Tudor Popescu si pe altii ca el, cei mai buni de pe piata.

Dar le-as pune de la inceput o conditie: sa nu-mi atace familia si 2-3 prieteni. In rest, pot sa scrie ce vor ei! Pai ce, as fi nebun sa-mi fac ziar, sa bag bani ca sa dea in mine, in familie, in nepoti, in prieteni?".