Cristian Tudor Popescu afirma ca va scoate ziarul nu in trei luni, ci mai repede. 90 de oameni i-au urmat pe sefii demisionari de la Adevarul.

"Am avut oferte de n-am stiut ce sa facem cu ele: de la trusturi straine, mari, de presa...

Nu se va face o structura de actionari. Va fi primul ziar al ziaristilor, nu va mai fi un ziar al patronilor. Daca voiam un trust strain, ne duceam la un trust strain sau romanesc, nu aveam nici un fel de problema, ni se punea la dispozitie logistica, ni se dadea la cheie, dadeam drumul la ziar, ca sa ce ? Ca peste un an de zile sa avem din nou probleme, n-am vrut asa ceva.

Si inca ceva : un lucru important : am vrut sa fie un ziar romanesc. Pe piata la noi ziarele s-au vandut multe dintre ele – ceea ce nu e un lucru reprobabil – s-au vandut trusturilor straine – foarte bine, e capitalism, este intreprindere libera.

Dar noi vrem – si cand zic noi ma gandesc nu numai la mine ci si la colegii mei, ma gandesc si la dl. Mircea Dinescu, cu care suntem asociati in aceasta intreprindere, am hotarat ca trebuie sa existe si un ziar romanesc" - a spus Cristian Tudor Popescu la emisiunea "zece si un sfert" de la Realitatea TV.

Adrian Sarbu sau Dan Voiculescu nu au avut prea mult succes in a atrage fosta echipa a "Adevarului" in ograda lor.