Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a umilit ieri intreg fotbalul romanesc, prin declaratiile facute inainte si dupa sedinta Comisiei de Disciplina a FRF, unde a fost convocat impreuna cu administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu. Cei doi s-au porcait ca la usa cortului acum doua saptamani, conflictul fiind declansat de situatia drepturilor de televiziune ale meciurilor din Divizia A.

"De bagabontii de la Valcea vom scapa oare vreodata?", se intreba Dinu intr-un articol de presa care a starnit imediat replica lui Dragomir: "Ce sa-i raspund unei lepre ca Dinu? Stiti cand vom scapa de bagabontii de Valcea? Cand vor veni in loc bagabontii de la Targoviste... Patatul asta trebuie dus la puscarie. Dinu este sifonul PSD-ului".

Seful ligii a atacat apoi intr-o emisiune televizata: "Sa spuna unde sunt banii disparuti din masina in care Dan Alban a murit intr-un accident de circulatie. Dinu era si el in masina. Ia 10.000 de dolari de la Dinamo, pe luna, si nu face nimic. A facut numai rau toata viata lui. N--are nici un prieten, doar un caine, Nero, dar si ala l-a muscat".

"Eu sunt in afara legii fotbalului"

Asa cum era insa de asteptat, Dragomir si Dinu s-au impacat ieri in fata Comisiei de Disciplina a FRF care trebuia sa-i judece. Inaintea intrarii la sedinta, Dragomir era amuzat de faptul ca urmeaza sa fie audiat, spunand ca el nu poate fi judecat potrivit regulamentelor. "Ma astept la o panarama ce nu s-a pomenit. Vin pentru prima data sa vad cum ma judeca pe mine un vicepresedinte de liga.

Sa vedem dupa care regulament ma judeca. Eu daca nu respect deciziile ce se intampla? Vreau sa intreb asta, pentru ca eu vin foarte bine documentat. Pentru mine si pentru Mircea Sandu nu exista lege. Eu sunt in afara legii fotbalului. Daca nu platesc amenda sau nu ma supun deciziei nu mi se intampla nimic.

Pe cluburi nu le programeaza in campionat, dar pe mine? Eventual, nu ma programeaza sa joc", a spus Dragomir. Presedintele LPF a precizat ca a venit la comisie doar pentru ca este un tip democrat. "Nici caii de la bicicleta nu pot sa mi-i ia. Dar am sa-mi cumpar doi caluti, doi magarusi albi, sa-i pun la bicicleta pentru ei", a spus Dragomir.

"Sunt prieten cu Tyson, nu cu Nero"

"N-a fost pierdere de timp ca am venit aici. Ne-am impacat, ca altfel ne dusmaneam cine stie cat. Si la tribunal, daca se impaca partile, se stinge litigiul. Deci s-a stins litigiul si aici. Comisia a vazut ca a fost doar un foc de paie, iar domnul Dinu si-a cerut scuze. A spus ca a scris altceva si ca poate am inteles eu gresit.

Nici eu n-am spus atatea cate s-au scris in ziare si cu asta s-a terminat", a afirmat Dragomir, precizand ca el nu a avut de ce sa-i ceara scuze lui Dinu. Intrebat daca acum este al doilea prieten al lui Dinu, dupa cainele acestuia, Nero, presedintele LPF a raspuns: "E adevarat ca am spus ca domnul Dinu are doar un singur prieten, cainele. Eu sunt prieten cu toata lumea, chiar si cu cateii.

Cu Nero nu stiu daca sunt, dar cu Tyson al meu sunt prieten".

Dinu pus la colt

Cornel Dinu a declarat ca nu a intentionat sa il jigneasca pe presedintele LPF. "Nu a fost vorba nici de cearta, nici de impacare, doar de niste exagerari. Eu am prezentat in fata comisiei pozitia mea, ca nu am vrut sa jignesc sau sa atac vreo persoana. Eu doar am contestat o masura care se preconiza privind respectarea drepturilor de imagine a cluburilor.

Domnul Dragomir a afirmat ca nu ar fi declarat ceea ce ar fi spus si nu are sens sa pastram o asa tensiune cand exista atata rau in societatea romaneasca", a spus Dinu. Referitor la scuzele pe care i le-a adresat lui Dragomir, Dinu a afirmat: "Ne-am scuzat reciproc".