Suparat ca a pierdut in fata lui Istratescu, sahistul rus a dat vina pe lautarii de la restaurantul Jaristea si a anulat vizitele programate ieri la institutiile de media.

InfrIngerea suferita de sahistul rus Anatoly Karpov in fata lui Andrei Istratescu a lasat urme adinci in orgoliul fostului campion mondial, care a demonstrat ca nu stie sa piarda.

Desi, ieri, in ziua de repaus, avea programate vizite la redactiile ziarelor „Cotidianul" si „ProSport", fiind totodata invitat de onoare la emisiunea „Garantat 100%" de pe postul national de televiziune, Karpov si-a anulat toate intilnirile. „Am venit aici sa joc sah, nu sa pierd timpul prin alte parti", a spus suparat sahistul rus.

Mai mult, fostul campion mondial a gasit si tapii ispasitori pentru partida pierduta in fata lui Istratescu - lautarii de la restaurantul Jaristea. Cu o seara inaintea meciului, el fusese invitat de organizatori la o cina romaneasca. „Zgomotul facut de lautari m-a deconcentrat", le-a reprosat el organizatorilor meciului de la Bucuresti.

Dupa o scurta vizita la Ambasada Rusiei de la Bucuresti, Karpov s-a retras, ieri, in camera de la Hotelul Crowne Plaza impreuna cu secundantul lui, Mihail Podgaets, pentru a discuta tactica pe care o va folosi in urmatoarele partide. „Nu-i venea sa creada ca a pierdut. Era vinat la fata. A stat 40 de minute dupa meci impreuna cu Andrei sa analizeze pe tabla partida.

Nici la cina gindurile negre nu l-au parasit. A vorbit numai despre sah. Intre doua inghitituri il tot intreba pe Andrei ce ar fi facut in anumite situatii. Masa a durat nu mai putin de trei ore", a povestit un apropiat al sahistului rus.

Staff de hipnotizatori

Partida de astazi, a patra si ultima de sah clasic, se anunta incendiara. „Karpov a dat o multime de telefoane in Rusia. Si-a pus toti oamenii in miscare. El are in staff 12 mari maestri cu care se consulta in ceea ce priveste meciurile. Miine va veni hotarit sa-l distruga pe Andrei. Am inteles ca va avea in sala si niste bioenergeticieni.

La partidele importante isi pune hipnotizatorii pe adversari", a spus apropiatul lui Karpov.