Piata bursiera a cunoscut o usoara imbunatatire in sedinta de miercuri, 23 martie. Astfel, chiar dupa deschidere, cumparatorii s-au evidentiat, generand o presiune la cumparare ce a dus majoritatea cotatiilor, cel putin pe cele al titlurilor mai importante, pe o panta crescatoare.

Nu a durat mult pana ce vanzatorii au preluat initiativa, in conditiile in care s-a mai atenuat sustinerea la cumparare, astfel incat piata a revenit la cotele de la deschidere, pentru ca ulterior sa intre intr-o faza de stagnare, cu o usoara tendinta de crestere. Astfel, doar indicele BET-FI a inchis la o variatie negativa, in timp ce BET a crescut cu 1%.

Bursele din regiune nu au cunoscut evolutii mai bune, doar indicele principal din Slovacia inregistrand crestere, in timp ce indicele maghiar a scazut chiar cu 2%. Comparativ cu sedinta de marti, lichiditatea a fost ceva mai buna, in total derulandu-se tranzactii in valoare de 227,7 miliarde lei.

Cu un rulaj total de 26 miliarde lei, Banca Transilvania (TLV) a fost si in sedinta de miercuri cel mai tranzactionat emitent de la prima categorie, chiar daca la jumatatea sedintei a fost suspendat, in vederea transmiterii unui convocator de AGA.

Rompetrol Rafinare Constanta (RCC) s-a detasat la nivelul lichiditatii, cu un rulaj de peste 100 miliarde lei, aferent unui volum de 108,7 milioane de actiuni tranzactionate. Remarcabil a fost finalul sedintei, cand s-au tranzactionat, in ultimele minute, peste 40 milioane de actiuni, pe fondul unor cumparari masive.

Cu o performanta buna marti, titlurile SSIF Broker Cluj Napoca (BRK) si-a continuat si miercuri tendinta de crestere.

Sectorul actiunilor SIF a cunoscut o volatilitate in scadere la nivelul cotatiilor. In ansamblu a avut loc o crestere la inceputul sedintei, urmata de o revenire pe masura, dupa care piata a intrat intr-o stare de acalmie, urmata de o scadere notabila la final, BET-FI fiind singurul indice care a inchis pe scadere.

Liniste pe Rasdaq

Sedinta extrem de linistita pe piata Rasdaq, unde valoarea totala a tranzactiilor a depasit cu putin 11 miliarde lei, iar indicii au avut variatii de mica amploare. Un numar de 84 de companii au inregistrat scaderi de curs, fata de 29 cate au crescut.

Cu un rulaj putin mai mare de 755 milioane lei, Socep Constanta (SOCP) a fost cel mai tranzactionat emitent de la prima categorie, ceea ce ofera o imagine clara a starii pietei din sedinta de miercuri, 23 martie. Valoarea de tranzactionare cea mai mare a fost de 2,28 miliarde lei, inregistrata pe titlurile Bega Minerale Industriale (BMIA), unde s-au derulat doua tranzactii la pretul de 25.

000 lei/actiune.

Sursa:PrimeTransaction