Grupul BCR (prin intermediul BCR Securities in calitate de Intermediar si Banca Comerciala Romana, in calitate de Grup de vinzare) va lansa emisiunea de obligatiuni a municipiului Medgidia, in valoare de 21 miliarde de lei.

Obligatiunile municipale Medgidia pot fi achizitionate in perioada 28 martie – 1 aprilie 2005.

Maturitatea obligatiunilor este de 48 luni iar rambursarea imprumutului se realizeaza in 4 rate anuale egale. Rata dobanzii este variabila, recalculata trimestrial, conform formulei: [(BUBID3M+BUBOR3M)/2]+2%.

Fondurile rezultate in urma acestei emisiuni de obligatiuni au ca scop reabilitarea tamplariei exterioare a unor institutii de invatamant din municipiu.

Pentru perioada urmatoare, autoritatile locale au in vedere diverse proiecte de infrastructura care vizeaza extinderea retelei de gaze naturale si a retelei de apa si canalizare, realizarea unor locuinte sociale si locuinte ANL prin reabilitarea unor camine, realizarea unui drum de centura, realizarea unui proiect edilitar-cadastral care include si infiintarea unui parc industrial la Medgidia,

reabilitarea drumurilor din municipiu si a celor din satele apartinatoare.

Grupul BCR este lider pe piata obligatiunilor municipale din Romania, cu o cota de peste 65%, ceea ce reprezinta circa 690 de miliarde de lei.