Uniunea Artistilor Plastici verniseaza, joi, la galeriile Orizont, expozitia "Firul rosu", ce are ca tema raportul intre real si vitual in lumea contemporana. "Firul rosu" este o imensa instalatie constituita din "obiecte -fictiuni".

Un telefon de model vechi, functionand ca un fel de pasaj intre prezenta si absenta, intre lumea fictionala si cea reala, se va afla in centrul expozitiei si va suna in cautarea unui destinatar.

Artistii care propun aceasta incursiune pe muchia firului rosu, desfasurat ca un fir al Ariadnei in inima expozitiei, sunt: Claudia Lazar, Carmen Paraschivescu, Relu Bitulescu, Daniel Ragusitu, Vasile Rata, Ionut Teodor Barbu, Anca Coller, Petre Lavrente, Cristina Lazar, Adrian Gongea, Marijeana Bitulescu, Bogdana

Contras, Calin Anton, Dorina Mitrica-Nestor, Dorel Zaica, Ema Hagiu, Marius Barb, Mihaela Apostol Ursache, Alexandru Grosu, Alexandru Nestor, Adrian Serbanescu, Ion Anghel, Lisandru Neamtu si Mihai Rusen.

Potrivit realizatorilor, "Firul rosu" poate fi privit din mai multe perspective: ca un fir narativ care leaga campurile reale si fictionale, ca o nervura a orasului ce intra in expozitie exersand un fel de "plug in" al unor opere carora muzeul le ofera in general o existenta "unplugged" sau doar ca un snur-cablu

saracit de toata istoria metaforica a martisorului.

In cadrul vernisajului va avea loc si un performance cu titlul "Reteaua".

Expozitia va fi deschisa pana pe 7 aprilie.