"Jucatorii au ales sa joace pe stadionul Giulesti", "Am dispus efectuarea unei anchete in randul casierilor, pentru ca, daca se vindeau cate trei bilete, din 1.750 la Dinamo, ar fi trebuit sa fie cam 600 de persoane care sa ia, 550 la Steaua si la Giulesti, cam 1.000 de persoane", "Nu m-am ocupat direct de problema biletelor, am fost consultat".

Toate acestea sunt explicatiile oferite de seful FRF, Mircea Sandu, pentru faptul ca oamenii s-au calcat in picioare spre a pune mana pe un bilet la partida Romania - Olanda. Concluzia acestor declaratii? Oameni buni, Mircea Sandu nu are nici o vina pentru ca ati stat la cozi interminabile si nu ati apucat sa va cumparati un tichet care sa va permita sa va incurajati favoritii.

Vinovati sunt, in ordine: fotbalistii, casierii, bisnitarii, agentiile de turism. "Si atunci, de ce ma critica lumea?", se intreaba probabil Sandu. "Cea mai mare nenorocire pentru FRF este cand organizeaza un meci acasa, cu problema biletelor, a capacitatii reduse si a cerselii", a mai spus presedintele FRF.

Economistul Mircea Sandu uita insa ca se afla in fruntea FRF de 15 ani, iar acesta nu este chiar primul meci important pe care Romania il disputa acasa. Evenimente de acest fel au mai existat, insa in 15 ani presedintele FRF nu a gasit nici o solutie pentru rezolvarea problemei. "Nevinovatul" Sandu a precizat ca pentru acest meci s-au tiparit aproximativ 16.000 de bilete, dintre care 8.

420 au reprezentat obligatiile FRF, iar 7.480 au mers catre casele de bilete ale stadioanelor. Desi recunoaste ca, "in mare, cu 1.

000 de invitatii, s-ar rezolva problema obligatiilor", si ca, "in Olanda, Italia, Franta exista agentii care preiau biletele si le pun in vanzare, iar presedintele federatiei primeste cateva bilete, cu cate s-a inscris", Mircea Sandu ne cere sa-l intelegem, deoarece nu poate face fata "celor 300 de telefoane pe zi" in care i se solicita bilete la partida.

In conditiile in care Sandu a preferat sa scoata la vanzare mai putin de jumatate din numarul total al biletelor, nu este exclus ca, sambata seara, stadionul Giulesti sa arate ca o sala de teatru, in care cei prezenti vor aplauda doar la final de repriza, in timp ce fotbalistii vor incerca sa-si joace cat mai bine rolul pe gazon.

Pentru ca nu suporterii, adevaratii iubitori de fotbal, cei care se manifesta zgomotos si pasional la fiecare meci al tricolorilor, sunt cei care il terorizeaza cu telefoanele pe Mircea Sandu, ci barosanii care dau pe la stadion o data la cincinal, cand cred ei ca merita sa-si murdareasca pantofii pe stadion.

In aceste conditii vitrege, elevii lui Victor Piturca trebuie sa obtina victoria, deoarece, fara cele trei puncte, Romania isi va diminua sansele de calificare la Campionatul Mondial din Germania. "Trebuie sa speram la o victorie in fata Olandei, pentru ca este un meci capital. Daca pierdem cele trei puncte, suntem eliminati din cursa", a fost declaratia lui Viorel Moldovan, la reunirea lotului.

Pana acum, Romania a disputat doua partide amicale in compania Olandei, ambele meciuri fiind pierdute de "tricolori". Pe langa statistica, deloc favorabila noua, Piturca se confrunta cu accidentari si cu lipsa de forma a jucatorilor. Fara Ganea, Marica, accidentat, si Marius Niculae, neconvocat, la care se adauga forma modesta a lui Adrian Ilie, atacul pare bont.

Singura consolare vine din partea lui Moldovan, care a marcat in ultimele doua jocuri disputate de Poli. In linia de mijloc nu sunt accidentari, insa Pancu si Ghioane sunt departe de forma care i-a consacrat. Apararea, formata din Contra, Radoi, Chivu si Rat, pare a fi punctul forte al lui Piturca, in timp ce Lobont are evolutii oscilante.

Daca, in penultimul meci jucat in campionatul olandez, el a aparat un penalty, in week-end-ul trecut, contra celor de la PSV, a incasat patru goluri. Iar balamucul organizatoric creat de presedintele Federatiei se adauga acestor probleme de lot, tensionand si mai mult acest meci decisiv pentru calificarea Romaniei la Campionatul Mondial.