Clubul englez Chelsea Londra nu are de gand sa-l lase in pace pe atacantul Adrian Mutu. Dupa numeroase incercari de a-i majora perioada de suspendare, dupa ce a fost dat afara pentru consum de droguri, Chelsea cere acum compensatii financiare de la fotbalistul roman.

Conducatorii londonezilor au inregistrat oficial, miercuri, plangerea impotriva atacantului roman Adrian Mutu, caruia ii solicita compensatii in valoare de 8 milioane de lire sterline, informeaza BBC. "Albastrii" solicita aceasta suma pentru faptul ca, in urma scandalului legat de cazul de dopaj, fotbalistul roman a stricat imaginea clubului.

Pentru a analiza plangerea londonezilor, Comisia de apel a Federatiei Engleze de Fotbal, i-a audiat pe antrenorul echipei Chelsea, Jose Mourinho, pe directorul executiv Peter Kenyon si pe un reprezentant al clubului Juventus Torino, formatia la care este legitimat in prezent atacantul roman. Chelsea este departe de a da dovezi de moralitate.

Clubul englez a fost acuzat de Liga Engleza de Fotbal ca l-a contactat ilegal pe fundasul echipei Arsenal, Ashley Cole. Dupa o ancheta care a durat mai multe saptamani, Chelsea a fost acuzata de "contact ilegal", managerul Jose Mourinho de conduita nesportiva, iar Cole a fost acuzat de incalcare a regulamentului privind contactele cu jucatorii.

La Torino, Mutu isi da silinta sa-l impresioneze pe antrenorul Fabio Capello. Conform agentiei Sports, romanul s-a antrenat intr-o zi libera alaturi de mijlocasul ceh Pavel Nedved. Cei doi au renuntat la ultima zi libera din cele trei oferite de antrenorul torinezilor, Fabio Capello, dupa meciul cu Reggina si s-au antrenat impreuna cu preparatorul fizic Andrea Scanavino.

Intrucat perioada de suspendare se apropie de sfarsit, Mutu trage din rasputeri sa poata prinde prima echipa a "Batranei Doamne". In asteptarea zilei de 18 mai, cand va reveni pe gazon, Mutu a slabit deja cinci kilograme in ultimele doua luni, dupa ce a urmat un program strict impus de antrenorul Fabio Capello.