Desi are patru contracandidati pentru functia de presedinte al FR Tenis, Ilie Nastase va obtine astazi, aproape sigur, un nou mandat. Echipa actualului presedinte si-a luat toate masurile pentru a evita orice fel de surpriza.

Multi membri ai Adunarii Generale au boicotat precedenta sedinta, din 6 martie, pe motiv ca Nastase avea doar un contracandidat "fantoma", in persoana directorului general Dumitru Haradau. Acum, federalii le-au pregatit alegatorilor o gama mai larga de optiuni, insa toate formale.

Pe linga Ilie Nastase, care conduce federatia din 1996, in cursa prezidentiala au mai fost inscrisi, la propunerea unor cluburi de tenis, cei mai buni prieteni si, totodata, sustinatori ai actualului presedinte: Ion Tiriac, Dumitru Haradau si Sever Dron, fosti coechipieri in echipa de Cupa Davis.

Pe liste se mai regaseste un pretendent la sefia FRT, profesorul de sport Marius Vladu, care n-are insa nici o sansa.

Sever Dron se afla in Franta, unde este rezident, iar Ion Tiriac nu stie, se pare, ca este candidat, asa ca este putin probabil ca ei sa fie prezenti la sedinta, urmind sa fie astfel exclusi din cursa. De altfel, Ilie Nastase n-a ezitat sa afirme ca nu concepe sa piarda alegerile.

"Nu vreau sa las tenisul pe mina unor idioti. In cel mai rau caz, am vorbit cu Tiriac si ne facem federatia noastra", a declarat "Nasty".

Pentru cele patru posturi de vicepresedinti s-au inscris nu mai putin de 26 de candidati. Printre acestia, Florin Segarceanu si Adrian Marcu, care tinjesc la un loc in Consiliul Director al federatiei, ceea ce le-ar garanta in urmatorii patru ani posturile de antrenori ai echipei de Cupa Davis.