Joi seara, la "Nasul", Viorel Hrebenciuc si Fatih Taher au iesit pe post, ultimul printr-o interventie telefonica, pentru a da explicatii in privinta relatiilor lor cu ziarul Adevarul. Dumitru Tinu devenise omul de casa al lui Viorel Hrebenciuc si Fahti Taher, cu care se intalnea foarte des.

"La fiecare doua-trei zile, cand termina editorialul la ziar, dl Tinu venea la mine", a spus Fatih Taher in emisiunea Nasul de la B1 TV. "Dl Tinu oricand avea nevoie, daca mi-o cerea, ii dadeam bani. Dar noi aveam o intelegere clara".

De-a lungul emisiunii, atat "guzganul rozaliu" cat si patronul de la Mariott, au sustinut ca nu detin nici o actiune la ziar si nici n-au dat bani pentru cumpararea actiunilor de catre fostul director Dumitru Tinu.

"Dumitru Tinu a fost pentru mine nu un prieten, a fost un frate", a spus Taher, prin telefon

"Dl Tinu a fost pentru mine mai mult decat bani, mai mult decat milioane, mai mult decat orice, omul venea la mine ca la un prieten, respect, l-am respectat si pentru mine nu are legatura cu banii" - a adaugat el.

Fatih Taher a spus ca Vadim Tudor il ataca pentru ca nu vrea sa ii cumpere ziarul.

"Pe dl Vadim il cunosc din '86 cand am fost in avion si am dus pe Steaua la Sevilla, la fotbal, am dat si 200 de dolari din buzunar, ca sa poata sa aiba de cheltuieli atunci, ca nu putea sa se duca. Si acum dl Vadim, de cand am venit, din '90, are o obsesie ca eu trebuie sa ii cumpar lui ziarul.

Dom'le, eu nu cumpar ziare in Romania, nu sunt cetatean roman, nu am interes sa fiu cetatean roman, nu vreau sa devin implicat in politica sau in presa, iar dl. Vadim sa isi vada de treaba lui".

Este Andrei Iucinu fiul lui Dumitru Tinu?

Taher: Eu nu am cum sa stiu ca e copilul lui, dar ce pot sa spun este ca dl. Tinu a fost cu fiul lui la mine la Predeal, si, la cum trata copilul, avea o relatie mai multa decat daca era un nepot sau un prieten sau ceva."

Perlele lui Hrebenciuc

Prezent aproape o ora, Viorel Hrebenciuc a reusit sa nu spuna nimic,. Totusi, Hrebenciuc a scapat o perla de zile mari: "Cristoiu a gresit atunci, in 1993, ca m-a facut corupt cind nu eram".

Hrebenciuc prevesteste: urmeaza Petromidia, urmeaza alte arestari, ca asa a promis Traian (!).

Hrebenciuc spune ca "traieste drama unui politician" care s-a ales cu o imagine de corupt. El spune ca aceasta imagine i se trage de la un caz prezentat in 1993 in care a fost anchetat de garda financiara intr-o afacere in care l-ar fi ajutat pe Copos:

"Astazi Copos este un miliardar cinstit, iar eu sunt un politician corupt. e foarte nedreapta viata asta", comenteaza Hrebenciuc. "Cel care mi-a pus aceasta eticheta de corupt a fost Ion Cristoiu".

Maestru al combinatiilor

"In general, in Romania cand un lucru nu are o explicatie, nu poate sa fie in spate decat Hrebenciuc (...) de la aura asta, de mare maestru al combinatiilor, de aicea vin".

"Sunt zodia Leului, sunt un om extrem de altruist, pe mine n-o sa ma vedeti facand un rau cuiva."

Document:

  • Scriptul emisiunii 'Nasul' - 24.03.2005

    Documente video:
  • Taher, prieten si confident al lui Tinu
  • Hrebenciuc despre accidentul lui Tinu
  • Hrebenciuc despre Cristoiu si Tinu
  • Hrebenciuc despre Vadim si Becali
  • Hrebenciuc despre RAFO, Iacubov, Basescu
    Referinte:
    C.T. Popescu il acuza pe Hrebenciuc pentru criza de la Adevarul