Melodios si nu foarte, provocator fara a friza nebunia, antrenant si jucat, divers, pe alocuri pasiv si egal, cu ritmuri care pretind ca autorul nu a dat niciodata chix cu «Ciberpunk» si ca a fost mereu adeptul stilului «metalhead», noul album de studio iesit din mana lui veteranului Billy Idol este clar interesant si interesat: vrea sa atraga atentia asupra interpretului, mesajul putand fi tradus cam asa: «Aaaa… oare mai pot face asta, stiu ca sunt bun, dar oare nu ma fac de rusine? La naiba, sunt Billy Idol! Si nu am murit!».

Interpretul si co-autorul multora dintre piese este constient ca lumea, desi nu l-a uitat si rezoneaza inca la auzul numelui sau, nu mai are obisnuinta de a-i cauta materialele. «Probabil se intreaba ce mai are de zis un «mos» de 50 de ani», spune el, imaginandu-se in perceptia oamenilor.

Desi, macar de dragul adevarului, sa recunoastem ca Billy Idol si-a pastrat imaginea din tinerete, reusind o conservare fizica aproape de necrezut pentru un om care a dus o viata obositoare in lumina reflectoarelor, nu si-a «intins» nici un rid inestetic si nu s-a dat in laturi de la tot felul de mici excese care fac bine unui om «rock».

In plus, «marca» sa, parul blond, retezat la cateva degete de frunte si ridicat ca o padure de cactusi, este la locul ei, completandu-i imaginea. «Trebuie sa recunosc ca mi-a trebuit ceva curaj sa ma imbarc in aceasta revenire muzicala», a spus englezul publicatiilor din Marea Britanie, adaugand ca a muncit foarte mult peatru ceea ce a reusit acum.

«Nu sunt chiar mort, iubesc rock & roll-ul», a spus Billy, facand presa sa zambeasca. Ati vazut drac mort?

«Italia, Spania si Germania sunt indragostite de Billy Idol!».

«Sigur ca mi-ar placea sa iasa un hit de pe albumul acesta, dar nu sunt prea ingrijorat in legatura cu topurile. Nu este vorba decat despre a-mi imbogati munca», a afirmat Billy Idol la lansarea materialului sau. Parca nu l-am crede in totalitate. Normal ca vrea recunoastere si e ahtiat dupa succesul de care colaborarea cu William Gibson, pentru esecul numit «Cyberpunk» l-a privat timp de 12 ani!

Desi nascut in Middlesex, Anglia, Idol locuieste in prezent in California, tara care s-a simtit intotdeauna mai apropiata de el decat aceea de origine. «Nu am mai cantat in Anglia de ceva vreme si oamenii de aici par a zice: «Fa-ne sa creem in tine!», marturiseste Idol, al caruit ultim hit in Anglia s-a remarcat in urma cu 12 ani.

Lipsa de expunere in tara natala ar putea fi o problema, pentru ca a recuceri o natie ca englezii nu e o sarcina usoara. Idol a reusit insa si sa incheie un contract care-l va duce la Festivalul de la Donington, din iunie.

In orice caz, artistul - care declara ca «Devil’s Playground», care contine 13 piese, este cadoul sau de ziua lui - are deja programate mai multe concerte de promovare ale albumului si se declarara incantat de o constatare personala: «Italia, Spania si Germania sunt indragostite pana peste cap de Billy Idol!».

Cantaretul spune ca, alaturi de formatia grozava (este el convins) pe care si-a creat-o, este gata sa urce pe scene alaturi de trupe gen Franz Ferdinand sau Velvet Revolver.

Partea proasta a colectiei «Devils’ Playground» este ca s-ar putea ca domnilor sa li se para pe alocuri moale si sa nu le retina atentia. Vestea buna este ca, daca au un pic de rabdare si trec de primele piese, doamnele se pot declara fane ala acestuia! Piesa «Sherri» ar fi un bun inceput pentru ele, dar barbatii sa se fereasca.

Sa opteze mai bine pentru «Cherie» sau «Lady Do or Die", «Rat Race», «World Comin’ Down», «Scream» sau «Evil Eye".