Una din cele mai complicate si riscante interventii chirurgicale desfasurate la noi in tara a fost aceea de extirpare a unei tumori de 72 de kilograme, care crescuse de jur-imprejurul corpului unei brasovence. Dificila operatie, care a redat pacientei Lucica Bunghez sansa la o noua viata, va putea fi urmarita de toti romanii in data de 25 aprilie, pe canalul Discovery.

Cateva din secventele documentarului au fost vazute pentru prima data de Lucica si familia ei in decembrie 2004, cand postul Discovery si-a prezentat grila de programe pe 2005. Filmul, "Superchirurgie - O tumoare de 72 kg", prezinta atat modul in care doua echipe de chirurgi, romani si americani, au reusit indepartatea tumorii, cat si secvente din perioada de convalescenta a Lucicai.

Ea a trebuit sa suporte dupa indepartatea tumorii mai multe operatii de transplant de piele, realizate de prof. dr. Ioan Lascar, cel care a coordonat si echipa chirurgilor romani la principala operatie. intreaga poveste a acestei femei va putea fi vizionata in 25 aprilie, ora 22.00, pe postul Discovery, reluarea filmului fiind programata pentru 30 aprilie la ora 2.00 noaptea.

Dar ce face acum, la mai bine de un an de la aceasta interventie, Lucica Bunghez? "Din punct de vedere al operatiei, totul e foarte bine. Locul s-a vindecat perfect, dar urmarile tumorii isi fac simtite efectele asupra corpului meu si azi. Sufar de osteoporoza, deoarece am pierdut mult calciu si de tromboflebita, boala care s-a dezvoltat in perioada in care nu m-am miscat din pat.

Dar multumesc lui Dumnezeu si medicilor ca m-au scapat de acea monstruozitate, si ca azi traiesc", ne-a marturisit Lucica. Ea merge la controale si e fericita ca vremea s-a mai incalzit pentru ca poate sa se plimbe din nou. Ea a aflat de la "Libertatea" cand va fi difuzat filmul si ne-a marturisit ca e foarte emotionata si abia asteapta sa-l vada.