52 de redactori, fotoreporteri si membri ai corpului tehnic demisionari de la Adevarul S.A., societate care editeaza ziarul `Adevarul`, au denuntat duminica 27 martie, intr-un comunicat presiunile si abuzurile pe care le exercita asupra lor conducerea societatii.

Pentru a beneficia de o protectie sindicala demisionarii au inceput demersurile de inscriere in Sindicatul Liber din Radiodifuziune Romana sindicat afiliat la Cartelul Alfa.

Ei sustin ca au fost confiscate CD-urile si calculatoarele continand arhive foto fara intocmirea proceselor verbale de predare- primire iar directorul general al societatii face presiuni asupra personalului redactional si tehnic, in incercarea de a-l convinge sa-si retraga demisiile promitand in schimb functii de conducere si salarii marite.

Desi in adunarea generala a actionarilor a fost decisa inghetarea fondului de salarii pe anul in curs.

Pentru a beneficia de o forma de protectie sindicala care sa le dea dreptul de a fi reprezentati in justitie cei 52 de demisionari de la Adevarul S.A., au inceput demersurile de inscriere in Sindicatul Liber din Radiodifuziune Romana sindicat afiliat la Cartelul Alfa. In conditiile, in care presiunile conducerii administrative de la Societatea Adevarul S.A.

, vor continua cei 52 de redactori, fotoreporteri si membrii ai corpului tehnic demisionari au anuntat ca vor apela la arbitrajul justitiei.