Cristian Ponde, un roman in varsta de 10 ani, va deveni jucator al echipei Sporting Lisabona, formatie la care evolueaza si Marius Niculae. "Fiul unor imigranti romani, Cristian se afla in Portugalia de doi ani. Relatia de dragoste cu mingea nu a trecut neobservata de tatal sau, Constantin.

La scoala de la Olhanense, Cristian a atras atentia tuturor prin modul in care jongla cu balonul, asemanator cu al marilor fotbalisti. Initial, de el s-a interesat Sporting, dar apoi au intrat pe fir Benfica, Belenenses si chiar Chelsea. Insa, Cristian voia sa joace la Sporting.

Pentru a nu-i tulbura copilaria, clubul Sporting a decis ca romanul sa continue sa joace la Olhanense, dar sa participe la turnee pentru Sporting. Doar din sezonul 2006/2007 Cristian va fi adus la Sporting Lisabona", a scris cotidianul O Jogo despre fotbalistul roman care a pus pe jar intreaga Portugalie.

Publicatia mai noteaza ca tatal lui Cristian Ponde, Constantin, este un admirator al echipelor Steaua Bucuresti si Universitatea Craiova, dar si a antrenorului Ladislau Boloni. "La putin timp dupa ce am venit in Portugalia, Boloni antrena pe Sporting si pe Marius Niculae.

Am inceput sa tin cu acest club", a spus Constantin Ponde, care a mentionat ca Marius Niculae a fost acela care l-a sfatuit sa-l trimita pe Cristian la Sporting. "El a discutat cu noi si ne-a spus ca Sporting este cel mai bun club pentru Cristi. Baiatul meu este un fan al lui Niculae, chiar are o fotografie cu Marius in calculator", a mai spus tatal pustiului minune.

Publicatia portugheza mai scrie ca oficialii clubului Benfica l-au dorit atat de mult pe Ponde incat au desfasurat un adevarat "asalt" asupra parintilor sai, acestia fiind la un pas de a reveni in Romania. "Patru responsabili de la Benfica s-au deplasat la Santa Caterina, o suburbie a orasului Olhao, pentru a discuta cu familia Ponde.

Directorii de la Benfica le-au promis chiar si locuri de munca parintilor lui Cristian, insa acestia au refuzat oferta clubului Benfica", au scris jurnalistii de la O Jogo. "Imi place Ronaldinho. Este foarte rapid si suteaza puternic. Mi-ar placea sa fiu ca el. De asemenea, imi place foarte mult Niculae. Suntem prieteni.

M-am intalnit de mai multe ori cu el si a fost foarte dragut cu mine", a afirmat Ponde, care s-a declarat multumit de faptul ca va evolua la Sporting.