Jurnalistii care au demisionat de la "Adevarul" denunta "presiunile si abuzurile" exercitate de conducerea societatii in ultimele zile. Pe de alta parte, surse din interiorul redactiei spun ca la viitorul ziar finantat de Mircea Dinescu nu isi vor gasi de lucru toti demisionarii.

"Am ajuns sa lucram sub atacul permanent al directorilor societatii", se arata intr-un comunicat semnat de Melania Mandas Vergu, Alin Bogdan si Caterina Nicolae, reprezentanti ai salariatilor SC Adevarul SA, care mentioneaza ca s-au confiscat calculatoare continind arhive foto aflate pe inventar si CD-uri, fara a fi intocmite procese-verbale de predare-primire.

Potrivit aceluiasi comunicat, fotoreporterii au fost amenintati ca vor fi acuzati de furt calificat deoarece exista lipsuri in arhivele preluate.

Surse neoficiale din interiorul cotidianului spun, insa, ca s-a ajuns in aceasta situatie deoarece fotoreporterii au incercat, intr-adevar, sa transfere toata arhiva foto.

O alta problema scoasa in evidenta de semnatarii comunicatului este legata de faptul ca au fost anuntati doar verbal ca sint obligati sa mai lucreze la ziar inca 15 zile de la depunerea demisiei. Insa, in fiecare zi, "cite unui salariat i se transmite un ultimatum telefonic: sa paraseasca, in doua ore, sediul redactiei".

Salarii mai mari

Potrivit aceluiasi comunicat de presa, directorul general Adrian Buga cheama personal redactori si tehnicieni pentru a-i convinge sa-si retraga demisia, promitindu-le, in schimb, functii de conducere si salarii triple.

Sursele neoficiale din redactie mai spun ca lucrurile nu mai sint atit de limpezi precum s-au anuntat o data cu demisia in masa.

Desi Cristian Tudor Popescu le-a promis demisionarilor ca vor primi pina la lansarea noului ziar aceleasi salarii ca si pina acum, acesta si redactorii-sefi adjuncti Lelia Munteanu si Adrian Ursu prin firmele carora se vor face plata salariilor, nu ar mai fi de acord cu acest lucru.

Mai mult, si numarul demisionarilor care au ales drumul lui CTP pare a fi acum mult prea mare pentru demararea unui nou ziar, astfel incit unii dintre ei au inceput sa negocieze cu patronatul ziarului "Adevarul" salariile pentru a ramine aici.

Ieri circula informatia ca sefa de la Departamentul "Publicitate", Carmen Dogaru, ar fi sters baza de date detinuta si ar fi inceput sa sune pe la unii clienti pentru ca acestia sa nu mai furnizeze reclama "Adevarului". Incercind sa contactam persoana banuita, de la departamentul Publicitate ni s-a transmis ieri ca aceasta nu mai lucreaza la acest ziar.

Directorul general al societatii "Adevarul", Adrian Buga, a refuzat sa discute ieri cu reporterii "Cotidianul".