Presedintele Partidului Popular Crestin Democrat, Gheorghe Ciuhandu, a apreciat ieri ca in spatele contestatiilor depuse luni la Tribunalul Bucuresti privind noua denumire a partidului se afla "structuri securiste" si ca va discuta cu avocatii partidului situatia creata. "Este vorba de un partid care este aliat cu partidul sindicatelor.

Ei au depus dupa noi o cerere de inregistrare cu denumirea Polul Popular Crestin Democrat. Mai este o persoana fizica - contestatar de profesie. Aceasta persoana ne tot contesta din 1996. El a depus contestatie si cand am transformat PNT in PNTCD. A contestat si atunci cand mi-am depus candidatura la Presedintie", a declarat Ciuhandu.

"In afara de cei care au probleme patologice trebuie sesizat faptul ca se incearca blocarea formarii unei forte politice populare crestin-democrate. Cred ca in spate se afla aceleasi structuri securiste care au ca scop sabotarea noastra. Astfel de contestatii arunca o umbra asupra imaginii noului partid. Poate ca si acesta este scopul", a subliniat presedintele PPCD.

La Tribunalului Bucuresti au fost depuse, luni, sase contestatii in legatura cu noua denumire a crestin democratilor, aminteste Mediafax. Contestatiile au ca autori reprezentanti ai Partidului Crestin -formatiune condusa de Viorel Lis, Partidului Crestin Democrat, PBND, Fundatiei "Iuliu Maniu-Ion Mihalache", precum si din partea unei persoane, care a depus contestatia in nume propriu.

Judecarea acestor contestatii va avea loc pe 11 aprilie.