Fostul director al SRI, Virgil Magureanu, a declarat luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca Theodor Stolojan nu a mai reprezentat o locomotiva pentru Alianta D.A. PNL-PD in campania electorala pentru prezidentialele si parlamentarele din 2004. "Stolojan nu a fost obosit din cauza saturatiei din campanie, el trebuia sa paraseasca locul unu", a precizat Magureanu.

El a adaugat ca Basescu era cel mai potrivit pentru a-l inlocui pe fostul presedinte al PNL. In acest sens, el a afirmat ca in acel moment "totul se invartea in gol", iar Stolojan si-a dat seama de acest lucru. De asemenea, el a afirmat ca dupa ce Partidul National Roman, infiintat de el, a fuzionat cu PD l-a sustinut pe Traian Basescu.

Magureanu a declarat ca il sprijina in continuare pe seful statului.

Magureanu a mai subiniat ca jocurile sunt facute in ceea ce priveste cursa electorala pentru Primaria Capitalei, castigatorul fiind deja stabilit, in persoana democratului Adriean Videanu. In acest sens, el a aratat ca a existat un grup care a lucrat la acest obiectiv.

"Jocurile au fost facute ca sa iasa Videanu, iar aceste jocuri au fost realizate de o forta superioara", a accentuat Magureanu, precizand ca Basescu nu numai ca il agreeaza pe Videanu ca primar al Capitalei, ci si ca viitor presedinte al PD.

«Partid popular, cu oameni noi»

Fostul director al SRI a mai declarat ca, in momentul de fata PNL si PD nu pot fuziona intr-un partid popular si datorita problemelor pe care le ridica guvernarea.

El a subliniat un viitor partid popular trebuie sa se construiasca cu oameni noi neimplicati politic, adaugand ca are "semne" care spun ca exista persoane care nu fac parte din nici o formatiune politica si care ar vrea sa adere la un proiect popular.

«Am avut incredere in Iliescu»

In acelasi timp, Magureanu a aratat ca in momentul de fata nu se mai afla in relatii bune cu fostul sef al statului, Ion Iliescu. "Inainte de 1989 am avut o relatie apropiata cu Iliescu. Am crezut in el. Acum este o alta situatie, parerile noastre sunt diferite, relatiile nu mai sunt ca altadata.

Magureanu a precizat ca relatiile intre Nicolae Ceausescu si Ion Iliescu s-au racit pe parcurs dupa ce dictatorul a aflat ca Iliescu se intalneste cu Militaru, dar si cu el.